Autor:
Hina

Dario Vlahović predstavlja Prirodoslovnu školu Vladimira Preloga (foto:Damjan Tadić/Cropix)Zagrebačke srednje škole danas su se na Trgu bana Jelačića budućim srednjoškolcima i njihovim roditeljima svojim programima i aktivnostima te glazbom, plesom i glumom predstavile na tradicionalnoj manifestaciji “Dojdi osmaš, Zagreb te zove!”.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić rekao je novinarima da su se danas, na 7. manifestaciji “Dojdi osmaš, Zagreb te zove!”, budućim srednjoškolcima predstavile sve zagrebačke srednje škole, njih 70. “Time pomažu učenicima osmih razreda da donesu najvažniju odluku u životu, gdje će se školovati i time odrediti svoj radni i životni vijek”, kazao je. Smatra da djeca prije svega trebaju upisati ono što žele i vole, ali vodeći računa i o budućem lakšem zapošljavanju.

Da budući srednjoškolci trebaju upisati najbolje škole sukladno svojim željama i ambicijama složio se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. “A onda puno truda i puno učenja. Nitko im ništa neće pokloniti, za sve se se u životu treba izboriti”, kazao je Bandić.

Zagrebački gradonačelnik nije želio komentirati novinarski upit da država uzima gradovima novac, a najviše Zagrebu. “Nitko nikome ne uzima”, rekao je Bandić dodavši da postoje pravila igre i procedure koja se trebaju poštivati.

Manifestacija “Dojdi osmaš, Zagreb te zove!” održana je pod pokroviteljstvom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i u organizaciji zagrebačkog Ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Prirodoslovne škole “Vladimira Preloga”, Grafičke škole i Ugostiteljsko – turističkog učilišta.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here