Početna _playlist Deblokiran Filozofski, ali studenti traže odlazak dekana

Deblokiran Filozofski, ali studenti traže odlazak dekana

Filozofski fakultet

Filozofski fakultet (Foto: Kristijan Tabet  /Medijska mreža)Nakon manje od mjesec dana blokade fakulteta dekan Damir Boras je izvijestio javnost kako sve službe na Filozofskom rade neometano, a njegove riječi su potvrdili i studenti, sudionici plenuma.

Naime, sukladno raspravi na izvanrednoj sjednici Vijeća od 17. listopada dekan Boras je najavio produljenje upisa do 15. prosinca 2011. godine. Ipak, studenti koji se do tada nisu upisali, nemaju nikakva prava dok ne uplate prvu ratu.

“Ova posljednja akcija izašla je iz akademskih okvira i okvira prihvatljivoga prosvjednog ponašanja čime je nanesena šteta ugledu fakulteta u cjelini”, istaknuo je Boras.

Predstavnici plenuma su pak izjavili kako su odlučili zaustaviti blokadu, ali kako će se i dalje boriti za ciljeve. Također su odlučili podnijeti zahtjev za prekidanjem radnog odnosa dekanu Borasu zbog neprimjerenog ponašanja prema njihovoj kolegici.

Dekan pak nije htio komentirati napad na studenticu koji se odvio prije nekoliko dana.

“Također želimo naglasiti da argument resornog ministarstva o nepostojanju sredstava u proračunu pobija i preraspodjela – novca ima, ali Vladi nije prioritet visoko obrazovanje dostupno svima, već je dio proračunskog novca prenamijenila u vojnu nabavu i MUP”, izjavili su. (Online-Zagreb.hr /Infopunkt.tv)

Boras o fakultetu i studentima

[infopunkt 3477&video=03 nolink]

Boras o incidentu sa studenticom

[infopunkt 3477&video=04 nolink]

Boras o ipima

[infopunkt 3477&video=05 nolink]

O porazu, otkazu i ostavci dekana

[infopunkt 3477&video=09 nolink]

O deblokadi

[infopunkt 3477&video=06 nolink]

Ocjena adašnjeg stanja i daljnje aktivnosti plenuma

[infopunkt 3477&video=07 nolink]

O ucjeni fakulteta

[infopunkt 3477&video=08 nolink]

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here