Početna Događanja Trešnjevka za djecu

Trešnjevka za djecu

foto: Pixabay

Vijeće mjesnog odbora „Antun Mihanović“  u suradnji s  Vijećem  gradske četvrti Trešnjevka sjever, Kineziološkim  fakultetom  Sveučilišta u Zagrebu  i Centrom  za kulturu Trešnjevka   pokrenulo je ciklus predavanja pod nazivom „Trešnjevka za djecu“ o zdravlju djece na području Trešnjevke.

Prvo predavanje iz navedenog ciklusa predavanja i  predstava održati će se  u Centru za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjveka 1, Zagreb,  25.11. 2015., srijeda od 18 h  na temu  „Debljina djece – nove spoznaje i zadaće“  – gost predavač  Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, primarijus, specijalist pedijatar; te po završetku predavanja usljediti će prigodna predstava Kazališta Prijatelj  „Priča o bljaksonima ili zašto treba zdravo jesti“ gdje se govori o zdravoj prehrani.

„Debljina djece – nove spoznaje i zadaće“

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, primarijus, specijalist pedijatar
Brojni su čimbenici koji istovremeno utječu na nastanak debljine i počinju djelovati od trenutka začeća. Život u urbanim sredinama, sve zahtjevniji školski programi, nedostatak vremena za slobodne aktivnosti roditelja i djece, brojni utjecaji medija i promijenjen  način prehrane pokreću zloćudni kotač debljine koji  je iznimno teško zaustaviti. S obzirom na to da slabu učinkovitost liječenja debljine, pozornost treba usmjeriti na prevenciju. Akcija „Trešnjevka za djecu“ prepoznala je važnost ove problematike  te je uvrštena kao prva tema ciklusa zdravstvenih tribina u kojoj osim pedijatra prof. Milivoja Jovančevića sudjeluju i djelatnici Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Zajedničkim će naporima pokušati ukazati na načine prevencije ove danas najčešće bolesti.

O predstavi „Priča o bljaksonima ili zašto treba zdravo jesti“

Radosnom igrom, plesom, pjevanjem i šalama glumci pripovijedaju događaje iz svakodnevice učeći velike i male što je zdrav, a što je nezdrav obrok.

Predstava govori o djevojčici Dunji koja živi ispunjeno i veselo djetinjstvo… ide u školu, bavi se plesom i glazbom, i kad ima vremena odlazi u posjet svojoj staroj bakici koja joj s ljubavlju priprema „stara“ jela kako bi njezina unuka bila zdrava. Ali vrag, koji u današnje vrijeme nije gadna kreatura nego agresivni trgovac, Dunju navuče na moderna jela koja ne oduzimaju vremena i koja se mogu jesti svuda: vragburgeri, paklenski pomfriti i krampus kole…Dunja se pretvori u bljaksonicu! Okus bakinih jela izgubi svaki čar, postane bezvoljna, prestane se baviti plesom…ali na svu sreću, bakica ima lijek: krepku pileću juhicu!

Produkcija: Kazalište Prijatelj u koprodukciji s Centrom za kulturu Trešnjevka

Tekst: Hrvoje Zalar

Glume: Anja Đurinović / Selma Mehić i Hrvoje Zalar

Namijenjeno je djeci od  4 do 11 godina.

Program je besplatan.

Više informacija na + 385 1 3027411, + 385 91 3027415, [email protected]  / www.cekate.hr

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here