Kako izgleda rijeka Sava u očima jedne umjetnice, možete se uvjeriti na izložbi slika koju je ugostio Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. U povodu Dana planeta Zemlje, a u okviru projekta Lijepa naša Sava, pripremljena je jedinstvena izložba slika samouke slikarice i dizajnerice nakita Nives Resman.

Na slikama se nalaze motivi rijeke Save i posavskoga kraja  koji su nastali zbog želje umjetnice da oživi danas pomalo zaboravljene motive kao što su riječni brodovi i staro kupalište na Savi. Osim toga, slike donose i neke druge detalje poput motiva autobusa i žena, a posebno je zanimljivo da na njima žena predstavlja izvor i rijeku.

Zasluga što je ova iložba ugledala svjetlo dana ide i tvrtki Coca-Cola HBC Hrvatska koja je Nivesin talent prepoznala i u okviru projekta Lijepa naša Sava s njom surađuje od prošle godine.

“Projektom Lijepa naša Sava Coca-Cola HBC Hrvatska uvijek traži mlade, neafirmirane umjetnike koji će na jedinstven način promicati vrijednosti rijeke Save i pomoći daljnjemu prepoznavanju projekta. Upravo tako nastala je ideja da Nives Resman postane partnericom projekta”, istaknuo je Igor Ćutuk, voditelj projekta Lijepa naša Sava i rukovoditelj odnosa s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska.

Filozofski fakultet - Lijepa naša Sava3

Izložba slika Nives Resman pod nazivom Lijepa naša Sava bit će otvorena za javnost do 4. svibnja.

“Različitim kulturnim događanjima, fakultet kao mjesto znanja nastoji obogatiti i društvena događanja studenata, ali i svih ostalih koji žele vidjeti nešto novo i zanimljivo. Projekt Lijepa naša Sava sve nas uči da se vratimo Savi i mi ga ovom izložbom želimo podržati. Pozivamo građane da se odazovu u što većemu broju”, istaknuo je predsjednik Kluba studenata FFZG-a Marko Gašparić.

Projekt Lijepa naša Sava već osam godina zaredom podsjeća na važnost zaštite voda i održivo upravljanje potencijalima koje pruža rijeka Sava. Cilj projekta je podizanje svijesti o važnosti rijeke Save za sve vidove života stanovnika porječja rijeke Save, od društvenih, preko ekoloških do gospodarskih.