plesna radionica (Foto: Kulturni centar Peščenica)Noge bi zaplesale, a ne znaju gdje i kako? Možda je rješenje u pohađanju neke od radionica Kulturnog centra Peščenica. Nudimo vam besplatno jednomjesečno sudjelovanje u radionici po vašem izboru, a kasnije sami odlučite hoćete li nastaviti uz plaćanje ili ste stekli dovoljno znanja.

CAPOEIRA
– afrobrazilska borilačka forma u kojoj se isprepliću ples, glazba i tehnike samoobrane kroz igru u nenasilnom okruženju, uz ritam glazbe egzotičnih instrumenata. Capoeira je vještina koja razvija duh i tijelo!

– za djecu od 7 do 14 godina
– 2 puta tjedno po 60 minuta (utorkom i četvrtkom)

HIP – HOP: HIP
– Hip – hop je modificirani oblik disco plesa kojem je osnovna karakteristika kreativnost te osjećaj za glazbu i ritam. U hip-hopu je dozvoljeno gotovo sve, najvažnije je da plesač osjeća glazbu uz koju pleše. Hip-hop je vrlo pogodan za skupne koreografije zbog svoje ritmičnosti i atraktivnosti. Kao plesni stil razvio se početkom devedesetih godina a usko je vezan uz novo struju u hip-hop glazbi uz koju se i pleše.

Hip-hopom se podjednakom bave i djevojke i dečki iako je kod nas više cura koje plešu hip-hop.

– 2 puta tjedno (u popodnevnim i večernjim satima)
– održava se utorkom i četvrtkom 2 puta tjedno po 90 minuta

BREAK DANCE
– break dance je plesni stil baziran na gimnastičkim akrobacijama i elementima borilačkih sportova a korijeni su mu u južnoafričkom i južnoameričkom folkloru. Nastao je krajem sedamdesetih u Južnom Bronxu (New York) kao suprotnost nasilju. Break danceom se najčešće bave dečki, ali sve više je i djevojaka koje su počele plesati break dance unijevši tako više mekoće i plesnosti u njega, što mu je danas i osnovna karakteristika.

– održava se utorkom i četvrtkom 2 puta tjedno po 90 minuta

STUDIO ZA PLES I POKRET
– održava se utorkom i petkom:
18,15 – 19 sati predškolci
19,05 – 19,50 sati mlađi školarci
20,00 – 20,45 školarci

Voditeljica: Marija Stanković, plesna pedagoginja i profesionalna plesačica Plesnog ansambla Kelkope

*  *  *

Upisi u sve kreativne radionice su u tijeku, a nastava je planirana početkom listopada. Informacije na 2303-122 ili [email protected], Kulturni centar Peščenica, Ivanićgradska 41a.

REGISTRIRAJ SE I OSVOJI!

Online-Zagreb.hr i Kulturni centar Peščenica daruju jednomjesečno sudjelovanje u plesnoj radionici po vlastitom izboru.

Za sudjelovanje je potrebno da nam na mail [email protected], s naslovom poruke Pešča_ples_capoeira_online ili Pešča_ples_hip_online ili Pešča_ples_break_online ili pešča_ples_studio_online pošaljete sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime i broj mobitela, te da odgovorite na pitanje: Jesu li počeli upisi u kreativne radionice na Peščenici?

Vaše prijave primamo do 23. rujna kada ćemo na ovoj istoj stranici objaviti dobitnike.

Sretno! :-)

DOBITNICA

Sudjelovanje na plesnoj radionici osvojila je Anica Mirosavljević. Čestitamo! Njezino ime bit će na popisu polaznika.

1 Komentar

  1. EH, ja bih ovo. Obožavam ples i glazbu. Čini mi se da sam u prošlom životu bila neka scenska zvijezda, jer zaista uživam u “čagici”… :))