“Schengengang”, album prvijenac brzorastućeg trap kolektiva High5 objavljen je 3. ožujka i u nepunih tjedan dana skinut više od 2.000 puta s njihove Bandcamp stranice. Koncertnu promociju izdanja bend priprema u Tvornici kulture 10. travnja.

Schengengang” je prvi dugosvirajući materijal zagrebačkih repera koji se idealno nastavlja na nastupni EP “Triestri” objavljen prošle godine. Taj mini album nosio je nekoliko klupskih superhitova poput “Doobie”, “Cheez”, “Iembi crnac” i “Versace” i priskrbio bendu nagrade Hip Hop Unityja za najbolji live act, najbolju grupu te izdanje 2014., dok je Žugi iz benda dobio nagradu za MC-a godine. Produkciju novih deset pjesama većinom su odradili Tr33z (Hladni, Rade Ulica i Denz), dok je završnu “Doktori” potpisao Miha Mih iz Slovenije. Kao gosti pojavljuju se stari suradnici Bore Balboa, Mladi Kizo Manjača te Hilj$on Mandela u prvom singlu “Žene gazele”.

Proteklu godinu i pol, pet zagrebačkih MC-a, Žugi, Riđi RIđ, Rade, Hladni i Snajper postali su jedna od vodećih snaga domaćeg, ali i regionalnog underground hip hopa. Nedavni nastup u Velikom pogonu prije Prti Bee Geea pred više od 1. 000 ljudi potvrda su da će bend High5 10. travnja s pravom pucati na veću dvoranu kluba u Šubićevoj.

Ulaznice za koncert u pretprodaji iznose 25 kn, dok će na dan koncerta za ulaznicu trebati izdvojiti 35 kn. Službena prodajna mjesta su Tvornica kulture, Aquarius CD shop u Varšavskoj, Dirty Old Shop u Tratinskoj te Entrio prodajna mjesta Entrio.hr i www.entrio.hr