Početna Nagrade Darujemo: Roman Kći mudrosti

Darujemo: Roman Kći mudrosti

Kći mudrosti, India Edghill (foto:Naklada Ljevak)Novoj verzija priče o kralju Salomonu i kraljici od Sabe (današnji Jemen) govori o ljubavi, intrigama i zločinima. Roman započinje u Sabi gdje žene uživaju potpunu ravnopravnost. Kao i u svakom kraljevstvu koje ostane bez nasljednika jer vladar nema ili je izgubio potomstvo i ovdje se traži osoba koja će doći na prijestolje.

Za autoricu romana Indiu Edghill izdavač Naklada Ljevak kaže da ženskim pogledom promatra stare izraelske kraljeve. Oživljava drevni Izrael i preobličuje biblijsku priču. Prema Bibliji kraljica Sabe čula je za mudrost kralja Solomona  od Izraela i odlučila je provjeriti je li i istinita. Otputovala je u njegovo kraljevstvo s poklonima i kada je susrela Solomona uistinu ju je zadivio. Njegovu je mudrost provjeravala raznim zagonetkama.

I kao što osim biblijske verzije kraljice od Sabe, postoji i kuranska, arapska, etiopska tako je i India Edghill iskoristila poznati motiv za okosnicu svog napetog romana. Želite li ga imati u biblioteci dovoljno je registrirati se na Online-Zagreb.hr i imati malo sreće.

REGISTRIRAJ SE I OSVOJI!

Online-zagreb.hr i Naklada Ljevak poklanjaju vam primjerak knjige Indie Edghill “Kći mudrosti”.

Kako biste osvojili knjigu, potrebno je na adresu [email protected] poslati email s naslovom Kći mudrosti _online, te upisati sljedeće podatke – ime i prezime, korisničko ime na Online-Zagreb.hr-u i broj mobitela.

Vaše prijave primamo do 18. svibnja kada ćemo objaviti sretne dobitnike.

Sretno! :-)

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here