naslovnica knjige RamonesJoey, Johnny, Dee Dee, Tommy, Marky, Richie, C.J… Svi su ti dečki bili Ramones, neki dvije gaže, drugi nebrojeni niz turneja. Karijera duga dvadeset i dvije godine zapravo nikada nije ni prestala jer danas su Ramonesi jednako popularni kao i na samom početku karijere.

Dečki iz New Yorka uočljivi po svojoj visini i kožnjacima iz kojih se nikad nisu skidali nisu mogli ni zamisliti kakav će uspjeh ostvariti, a kamoli da će njihove pjesme definirati zvuk i stav sedamdesetih godina. Cure su vrištale na njihovim svirkama, a dečki su željeli izgledati kao oni.

Svojim uzastopnim gažama korak po korak osvajali su američku scenu, a s vremenom pokorili i ostatak svijeta. Na listi najutjecajnijih rock izvođača svih vremena Ramonesi kotiraju vrlo visoko, neki čak tvrde do Elvisa Presleyja, Beatlesa, Rolling Stonesa i Led Zeppelina. Njihov utjecaj na punk i rock scenu očit je i danas.

Od njujorških podruma do svjetske slave i popularnosti, biografija Ramonesa autora Jima Bessmana izvrsna je kronika grupe koja je, pokušavajući uhvatiti esenciju rock’n’rolla u vrijeme kad to nije bilo ni moderno niti lukrativno, potpalila eksploziju punka i nepovratno promijenila kulturu 20. stoljeća. Naravno, i mi smo u toj priči jer su se domaći izvođači novoga vala često i rado pozivali baš na utjecaje Ramonesa.

Knjiga upravo izlazi iz tiska, izdavač je VBZ, a prekosutra legendarni član Ramonesa Marky Ramone nastupa u zagrebačkom Boogaloo-u.

REGISTRIRAJ SE I OSVOJI!

Online-Zagreb.hr i VBZ poklanjaju vam primjerak knjige Jima Bessmana “Ramones”.

Kako biste osvojili knjigu, potrebno je na adresu [email protected] poslati email s naslovom Ramones_online te točno odgovoriti na nagradno pitanje: Iz kojeg američkog grada je grupa Ramones? Nemojte zaboraviti upisati sljedeće podatke – ime i prezime, korisničko ime na Online-Zagreb.hr-u i broj mobitela.

Vaše prijave primamo do 28. listopada kada ćemo na ovoj istoj stranici objaviti dobitnika.

Sretno! :-)

DOBITNICA

Knjigu o grupi Ramones osvojila je Željka Makovec Nena. Čestitamo! Informaciju o preuzimanju nagrade primit će e-mailom.

Odgovor na nagradno pitanje glasi: iz New Yorka.

[youtube wMD7Ezp3gWc nolink]

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here