dar za papu Benedikta XVI. (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)Na na Trgu bana Jelačića papu Benedikta XVI. sutra će pozdraviti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, priopćili su iz Grada.

Susret će se dogoditi na samom početku papinog bdijenja s mladima. Gradonačelnik će nasljedniku sv. Petra predati ključeve grada s riječima: Sveti Oče, čast mi je što Vam mogu pokloniti ključeve našega grada zajedno s našim srcem.

U ime Grada, gradonačelnik Bandić će Svetom Ocu predati repliku grba grada Zagreba, s posvetom i datumom – 4. lipnja 2011. Grb je izrađen u srebru s vratima koja se mogu otvarati i zatvarati posebnim ključevima, zapravo zlatnoj i srebrnoj replici ključeva s Papinskoga grba. Posebnost dara jest i u unutrašnjosti grba: srebrno, pozlaćeno i emajlirano u crveno licitarsko srce urešeno poludragim kamenjem u čijem je središtu ulje na platnu rađeno kistom, minijaturna replika izvorne slike Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice našega grada.

dar za papu Benedikta XVI. (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)

Dar je izradilo društvo Modulor modeli d.o.o., odnosno dva akademska umjetnika Ivan Duraković i Goran Koprek koji su u realizaciji ideje surađivali s venecijanskim srebrarom Francom Antenorijem.

dar za papu Benedikta XVI. (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)

Uz darove papi, na bdijenje na Trgu bana Jelačića 40-tak mladih iz svih hrvatskih biskupija donijet će zavjetnu sliku Majke Božje od Kamenitih vrata.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here