Ivo Ivo Čović, arhiva (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)Na aktualnom satu skupštine Grada Zagreba predsjednik Uprave Zagrebačkog Holdinga Ivo Čović odgovarajući na upit zastupnice Ivane Mlinar Horvat (SDP) o navodnom namještanju poslova u Gradskoj plinari rekao je da je zatražio očitovanje u roku od 24 sata i najavio da će poduzeti odgovarajuće mjere.

Prema medijskim napisima riječ je o aferi u kojoj su bivšim čelnim ljudima zagrebačke Gradske plinare tvrtke kooperanti plaćale “provode” u zemlji i inozemstvu kako bi im bili dodijeljeni poslovi.

S obzirom da je riječ o predmetima na kojima rade USKOK i Državno odvjetništvo, Čović je rekao da ih ne može detaljnije komentirati, no napomenuo je da se radi o četiri osobe od kojih su tri i dalje zaposlenici Holdinga te da je predmetno razdoblje od 2000. do 2007. godine.

Kandidirana 92 projekta za fondova EU

Na upit zastupnika Nenada Matića (HSS) o korištenju sredstava iz pretpristupnih fondova EU, gradonačelnik Milan Bandić rekao je da su kandidirana 92 projekta i da ih je u pripremi tridesetak.

U provedbi je dvadesetak projekata vrijednih 50 milijuna eura te da između ostalog grad Zagreb s Ljubljanom realizira jedan projekt i participira s milijun eura.

Vrtići su završena priča za Bandića

Na Matićev upit u svezi s plaćanjem dječjim vrtićima, Bandić je rekao kako je to za njega završena priča. Načelo socijalne pravednosti je demarkacijska linija od koje neću odstupiti, istaknuo je Bandić.

“Htjeli ste me predriblati i bojali ste se za svoje foteljice”, poručio je Bandić zastupnicima upitavši ih zašto nisu glasovali protiv njegova prijedloga.

Meni su bitniji građani nego foteljica, rekao je Bandić zastupnicima.