Nova IKEA kolekcija koja integrira tehnologiju za bežično punjenje mobitela i tableta za čitanje u lijepo dizajniran i funkcionalan namještaj poput noćnih ormarića, svjetiljka i radnih stolova, u IKEA robnim kućama bit će dostupna od travnja 2015.

Ova kolekcija za bežično punjenje rezultat je dugoročnog projekta Home Smart kojim IKEA razvija inovativna rješenja koja doprinose boljem životu kod kuće. Kolekcija za bežično punjenje zadovoljava potrebe za dodatnim utičnicama i punjačima, uz one fiksne koje imamo u svojim domovima i radnim prostorijama.

Bežični punjači = manje kablova u domu

“Iz istraživanja i posjeta domovima koje provodimo svake godine, znamo da ljude smeta nered koji stvaraju kablovi. Brinu se hoće li uspjeti na vrijeme pronaći punjač i hoće li im se baterija potrošiti. Naša inovativna rješenja, koja integriraju bežične punjače u komade namještaja, učinit će život kod kuće jednostavnijim”, naglasila je Jeanette Skjelmose, Voditeljica odjela rasvjete i bežičnog punjenja u IKEA of Sweden, tvrtke zadužene za dizajn i razvoj IKEA asortimana smještene u Älmhultu, Švedskoj.

“Stvorili smo pametna bežična rješenja koja čine kablove nepotrebnima. Zahvaljujući našoj kolekciji, istovremeno možete puniti nekoliko uređaja, a vaš dom će ostati uredan i ugodan bez kablova”, objasnio je David Wahl, jedan od dizajnera kolekcije koja pretvara noćne ormariće, stolne i podne lampe te radne stolove u mjesta za punjenje.

Nova IKEA kolekcija koristi tehnologiju koja ima globalni Qi standard certificiranja i podržava automatsko punjenje svih uređaja koji imaju ugrađen Qi standard (Google, Nexus, Nokia Lumia, HTC, Samsung).

Uređaje koji nisu Qi kompatibilni (poput Iphone uređaja) moguće je puniti VITAHULT navlakom za punjenje koju će kupci također moći nabaviti u IKEA robnim kućama.

IKEA bežično punjenje