Foto: osjecka.comHrvatska paraolimpijska atletska reprezentacija vratila se sa Svjetskog atletskog prvenstva za osobe s invaliditetom. Održana je konferencija za novinare u povodu povratka hrvatske paraolimpijske atletske reprezentacije sa IPC Svjetskog atletskog prvenstva za osobe s invaliditetom koje je održano od 19. do 28. srpnja u francuskom Lyonu.

Donosimo izjave: Ratko Kovačević, Branimir Budetić i Marija Iveković Meštrović

[infopunkt 7012 2]

[infopunkt 7012 3]

[infopunkt 7012 4]

Hrvatski atletičari osvojili su pet brončanih odličja i to Marija Iveković-Meštrović u disku, Darko Kralj u kugli, Mikela Ristoski u skoku u dalj, Branimir Budetić u disku i Josip Slivar u kugli te srebra Zoran Talić u dalju i Branimir Budetić u koplju.

Reprezentaciji je čestitao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Obećao je da će u Gradu učiniti sve kako bi se do kraja ove godine ovi sportaši uselili u novi prostor.

[infopunkt 7012 8]

“Vi ste dokaz da granice ne postoje”, zaključio je gradonačelnik.

Saborska zastupnica Jadranka Kosor također se obratila prisutnim sportašima izrazivši ponos i čestitke.

[infopunkt 7012 7]

“Dugo godina sam s vama i dugo godina pokušavam pratiti, razumjeti, koliko je moguće i pomoći, i nekako kao da smo na početku puta”, rekla je Kosor i napomenula kako još jedan dio politike i javnosti ne razumije probleme paraolimpijskih sportaša.

Infopunkt.tv/Hina