FOTO: INFOPUNKT.TVU povodu današnjeg prosvjeda 50-ak mještana Mraclina na velikogoričkom odlagalištu zbog odlaganja zagrebačkog glomaznog otpada, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio im je kako ni Velikogoričanima niti svima u Zagrebačkoj županiji “malo više solidarnosti ne bi falilo”.

 

[infopunkt 7386 2]

[infopunkt 7386 3]

“Vidite kako je svijet mali, Sveta Nedjelja i Samobor voze komunalni otpad na Jakuševec. Skupština će biti 28. studenoga, a upravo će danas predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić potpisati da se komunalni otpad iz Svete Nedjelje i Samobora vozi na Jakuševec. Malo više solidarnosti ne bi falilo ni Velikogoričanima ni svima u županiji, ta ruka solidarnosti i suradnje bi trebala biti pružena Zagrebu makar to trajalo i tjedan-dva dana. Riješit će se to”, kazao je Bandić na zamolbu novinara da komentira blokadu na velikogoričkom smetlištu.

[infopunkt 7386 5]

[infopunkt 7386 6]

Mediji navode da je 50-tak mještana Mraclina jutros blokiralo odlagalište otpada Mraclinska Dubrava kod Velike Gorice i poručilo da ne žele zagrebačko smeće u svom dvorištu.

Na mjesto prosvjeda došao je i zamjenik velikogoričkog gradonačelnika Stjepan Kos te zatražio uvid u papire radnika Čistoće. Nakon što je utvrđeno kako otpad pripada području Velike Gorice, prosvjednici su kamione pustili na odlagalište. Kos je potvrdio kako su jučer tri kamiona iz Zagreba na odlagalište dovezla glomazni otpad. Spomenuo je i ugovor sa Zagrebačkim holdingom prema kojemu bi se na odlagalište otpada Mraclinska Dubrava trebalo odložiti 120 tona glomaznog otpada iz Zagreba.

[infopunkt 7386 7]

Infopunkt.tv/Hina