Zagrebacki-holding-postao-smećeZagrebački gradonačelnik Milan Bandić, komentirajući danas otkaze bivšoj Upravi Zagrebačkog holdinga, izjavio je kako je to za njega “prošlo svršeno vrijeme” te poručio da od nove Uprave Holdinga očekuje da do 30. kolovoza, za kada je zakazana izvanredna sjednica Gradske skupštine o stanju u Holdingu, predloži smanjenje cijena nekih komunalnih usluga.
“Pa to je za mene prošlo svršeno vrijeme. Nisu oni više moj problem. Oni su problem onih koji su ih postavili. Zašto bi to više bio moj problem”, izjavio je Bandić novinarima jutros nakon obilaska gradilišta Francuskog paviljona.

“Naći će oni sebi posao, oni koji su ih uhljebili naći će za njih ponovno mjesta”, poručio je Bandić dodavši kako on brine o 26.000 zaposlenih u gradskim ustanovama i tvrtkama i 800.000 stanovnika.

“U demokratskom društvu se treba naviknuti da jedni odlaze, a drugi dolaze. Ako budemo dobro radili ostat ćemo, ako ne budemo, doći će netko drugi. U dobru se ne uzvisi, u zlu se ne ponizi. I mi moramo naučiti u 23 godine demokracije da su smjene odgovornosti normalna stvar i da građani o tome odlučuju”, rekao je Bandić.

Gradonačelnik od nove Uprave očekuje da još prije 30. kolovoza, kada bi se trebala održati izvanredna sjednica Gradske skupštine o stanju u Zagrebačkom holdingu, predloži smanjenje cijena nekih komunalnih usluga.

Od predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića i njegove Uprave očekujem da se ide s nekom cijenom dolje, racionalizirajući i novim mjerama stavljajući Holding na zdrave noge, istaknuo je Bandić.

Direktor Službe korporativnih komunikacija Zagrebačkog holdinga Dušan Viro potvrdio je sinoć Hini da je cjelokupna bivša Uprava Zagrebačkog holdinga, na čelu s predsjednikom Uprave Ivom Čovićem, dobila otkaz. Uz bivšeg predsjednika Uprave Holdinga Ivu Čovića, otkaz su dobili Vlasta Pavić, Alenka Košiša Čičin-Šain i Tomislav Čulo.

Po pisanju medija, oni nisu iznenađeni iako su znali da u Holdingu za njih više nema budućnosti. Nisu im ponuđena nova radna mjesta nego su dobili otkaze, suprotno njihovim ugovorima o radu.

Hina

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here