Foto: PRESSZagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je smanjivanje troškova u Zagrebačkom holdingu, ali i u Gradskoj upravi.”Morat ćemo kresati i ovdje, pa i na plaćama” izjavio je Bandić na Aktima gradonačelnika, ustvrdivši kako će teret krize najviše snositi oni koji najviše imaju.

Zamjerio je bivšoj Upravi Holdinga što je zapošljavala nove ljude od 2009., unatoč njegovu nalogu da to ne čini. Za to vrijeme u Gradskoj upravi smanjen je broj zaposlenika tako da je Grad Zagreb jedina jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj gdje je broj zaposlenih smanjen za dva posto.

Gradonačelniku se, prema njegovim riječima, “gadi” kad se priča o čistkama u Holdingu.

[infopunkt 7086 2]

[infopunkt 7086 3]

”Ne provodimo čistke, građani su svoje rekli na izborima u svibnju i zato trebaju otići” poručio je, te dodao kako u Holdingu treba podvući crtu i napraviti red.

Trenutno ga najviše zanima sanacija stanja u Holdingu, na čemu samozatajno radi tim ljudi u kojemu je i njegova zamjenica Sandra Švaljek, pa će se kroz nekoliko mjeseci vidjeti rezultati.

[infopunkt 7086 5]

Bandić je uvjeren kako će njegov tim pokazati da je Holding poželjan koncept – uz racionalno poslovanje i financijsku kontrolu te uz jamčenje građanima kvalitetne komunalne usluge.

“To je suština Holdinga, ali za to treba postojati sinergija u Gradskoj upravi i Holdingu”, rekao je Bandić, te nastavio ”s novim timom samo nam je nebo granica. Više me ne može nazvati šef partije i reći da sada nije vrijeme, da su izbori, ovo ili ono. Ja sam odlučio donijeti odluke za generacije”.

Na pitanje hoće li netko u Zagrebačkom holdingu snositi i kaznenu odgovornost zbog lošeg poslovanja, Bandić je odgovorio da će, budu li u Holdingu imali naznaka za kakvu drugu odgovornost, to uputiti nadležnim institucijama.

[infopunkt 7086 8]

Infopunkt.tv

1 Komentar

  1. oD VLASTITOG PRIMJERA NEMA BOLJEG PRIMJERA! /kad mene vidite Vi recite kako možeš, pa onda drugima sugerirati.Neka 2014 bude prekretnica i neka “tužibaba dobi svoj smisao/.Kad primiš plaću zapitaj se što sam ja učinio ovaj tjedan? Tu kraj nas u neposrednoj blizini /recimo u zološkom vrtu mogli bi prehranu podići na višu razinu jer hrane ima u okolici samo što školskoj djeci nema tko reći sagni se i uberi ovaj kesten,žir ovaj lješnjak i td.Kako raste suncokret i zašto se više isplati sijati matovilac od pšenice i što je to plodored.Kod nas ima rogaća i umijesto da ga koristimo slićno kao orah mi prešućujemo PREDNOSTI.Nije znanje radi znanja već PRIMJENA.