Autor:
Metro-portal.hr

Arena Centar (Foto: www.trigranit.hr)Dugo očekivani  Arena Centar koji će vjerojatno postati nova meka Zagrebačkih šopingoholičara dobio je uporabnu dozvolu te sada ima sve potrebne dozvole za otvaranje koje je planirano za 5. studenoga, priopćeno je iz TriGranita koji je u gradnju Centra investirao 244 milijuna eura.

U Arena Centru smjestit će se dvjestotinjak trgovina u kojima će se po prvi puta u Hrvatskoj naći i GAP i H&M.

Arena Centar smješten je na jugozapadnom ulazu u Zagreb, pored dvorane Arena Zagreb. Prostire se na 175.000 četvornih metara bruto razvijene površine s ukupnom površinom za iznajmljivanje od oko 60.000 kvadratnih metara.

Posjetiteljima će ponuditi 10 velikih te 200 malih i srednjih trgovina. Imat će najveći hipermarket u Hrvatskoj površine 10.000 kvadratnih metara, prvo IMAX kino u regiji, CineStar multipleks kina sa sedam dvorana, dvije ekskluzivne kino dvorane, kuglanu te mnogo drugih zabavnih i gastronomskih sadržaja. Posjetiteljima Centra na raspolaganju će biti 3.500 parkirnih mjesta.

Gradnja centra počela je u srpnju prošle godine, a glavni izvođač radova je MI Grupa koju čine hrvatske građevinske tvrtke Mucić & Co., Međimurje graditeljstvo i Tromont. Stručni nadzor nad radovima obavljao je IGH, a koordinirao TriGranit.

Arena Centar ima sve dozvole i otvara se 5. studenoga