Dobiti nešto na poklon prekrasan je osjećaj, a kada se još poklopi s trenutkom kada osjećaš da ti baš to „nešto“ najviše treba – osjećaj prelazi u neprocjenjivo iskustvo. Ali ne ono iritantno #neprocjenjivo što često vidimo na Facebook statusima za hrpu situacija (morao sam ovo potonje napisati jer je nezaustavljivo dovelo do toga da svaki put kada čujem ili vidim riječ „neprocjenjivo“ postanem nervozan i redovito „dislajkam“ status), već zaista neprocjenjiv doživljaj kojem se kasnije i u mislima vraćaš pun nostalgije, željan i odlučan da slično ponavljaš kada god možeš i stigneš.

Za vikend „pretežno vedro“

Vrijeme nas ovog proljeća baš nešto i nije voljelo (posljednjih nekoliko dana je dobrodošao izuzetak), ne znam slažete li se ili sam si ja to umislio, možda iz razloga što sam ne-znam-zašto očekivao samo sunce i 15+ temperature već od 21. ožujka. Planirati odlaske nekamo za vikend, a posebno negdje na more, poprilično je zeznuta procedura. S tim u vezi, poklanjati nekome kakvo romantično putovanje – još je „zeznutije“ i to iz više razloga, ne samo onih vezanih uz vrijeme. No gdje postoji volja, način će se lako pronaći.

Za Selectbox pakete čuo sam tek onda kada sam jedan i dobio. Zna se što je uslijedilo – google pretraživanje, Facebook, Like na stranicu, analiza web stranice i ponude. Na paketu je pisalo „Romantični bijeg“, a nakon podužeg vijećanja izbor je pao na Pulu i Hotel Amfiteatar.

Službena Facebook stranica Hotel Amfiteatar
Službena Facebook stranica Hotel Amfiteatar

Za vikend koji smo rezervirali Vakula je prije toga doista i rek’o „pretežno vedro“ pa nam se posrećilo, a s obzirom da je to bio prvi ovogodišnji posjet obali – dva srca napunila su se k’o…recimo 109-ka radnim danima u 15 do 8 (hint: ZET).

Mi zadovoljni! Tko je idući?

Uživali smo u svemu. Smješteni tik do mora, s pogledom na 100-tinjak metara udaljenu Arenu, ljubaznoj usluzi u hotelu, boci vina u sobi, bubamari koja nam se pojavila na prozoru (bubamara – prvi izlet na more ove godine – Vakula – sunce – prekrasno nebo), šetnjama i vožnji po Puli, vikend – himnama Cheap Thrills (Sia i Sean Paul) i Be The One (Dua Lipa), obližnjem Medulinu, fenomenalnom Kamenjaku, jutarnjim i poslijepodnevnim kavicama, zalasku sunca… Svemu. Pravi trenutak, pravi poklon, idealno vrijeme i još jedno divno iskustvo više.

Dobiti nešto na poklon prekrasan je osjećaj, a kada se još poklopi s trenutkom kada osjećaš da ti baš to „nešto“ najviše treba i – ovo je također vrlo važno – kada to podijeliš s pravom osobom, osjećaj prelazi u bolje od neprocjenjivog. Bogatiji smo za nešto više od 500-tinjak kilometara, a bog-zna da se volimo voziti.

Imati asa u rukavu u obliku poklon paketa koji te mogu lišiti nedoumice oko darivanja obitelji, prijatelja, parova ili dragih poslovnih partnera – također jako lijep osjećaj. Ti samo keširaš i uveseljavaš, a oni biraju kada, što i gdje. Idealno.