štand Znanja na InterliberuIspovijest Natasche Kampusch 3096 dana, u kojoj opisuje osam i pol godina koje je provela u zatočeništvu, hrvatska je premijera kojom je izdavačka kuća Znanje jučer otvorila svoj nastup na Interliberu.

Austrijanka Natascha Kampusch oteta je 2. ožujka 1998. godine, kad joj je bilo samo deset godina, a njen je slučaj 2006. godine upoznao cijeli svijet, nakon što je uspjela pobjeći otmičaru Wolfgangu Priklopilu. U autobiografiji iznosi dosad nepoznate pojedinosti otmice i otvoreno govori o svojem djetinjstvu,  zarobljeništvu ispunjenom tjelesnim i duhovnim zlostavljanjem, kao i složenom odnosu prema otmičaru.

Odlučno odbacuje da se njen stav prema Priklopilu, kojem je naposljetku oprostila, etiketira tzv. štokholmskim sindromom, već drži kako žrtva ima pravo sama ispričati svoju jedinstvenu priču i objasniti potrebu da se usred zločina, unutar noćne more, zbližavanjem s otmičarom stvori kakav-takav zaštitni omotač normalnosti.

Knjiga psihološko nadmetanje zlostavljača i žrtve prati poput kakvog napetog romana o naoko stidljivom, društveno nespretnom čovjeku koji je, po riječima žrtve, otmicom i nasiljem želio stvoriti osobu kojoj bi on bio centar svijeta a to izvan podrumske tamnice nije mogao ostvariti.

Knjiga 3096 dana nije samo priča o zločinu i patnji, već i potresno svjedočanstvo o borbi djevojčice i djevojke za vlastiti integritet, psihičko zdravlje pa i fizički opstanak, iskaz o snazi ljudskog duha koji nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Autobiografija Natasche Kampusch od sutra, 12. studenoga bit će u prodaji na kioscima Tiska.

Znanje će na Interliberu predstaviti knjigu Bez rocka trajanja Anđela Jurkasa (subota 13. studenoga u 14:00 sati, na glavnoj pozornici u paviljonu broj 6) te autobiografiju Od dilera do mistera Dine Bubičića (subota 13. studenoga u 16:00 sati, štand Znanja u paviljonu broj 6). Također bit će ponuđene i svoje uspješnice iz biblioteke Knjiga dostupna svima.

2 Komentari

  1. ja jesam..knjiga je užasno tužna.. ne mogu vjerovati što je sve proživjela :(

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here