Zagrebačka uspinjača poznata je kao najstarije sredstvo organiziranog javnog prijevoza u Zagrebu, a ove godine u listopadu obilježit će 125. rođendan. U povodu ove obljetnice, ZET je zagrebačkoj “staroj dami” posvetio dodatnu pozornost pustivši u opticaj nove pretplatne i vrijednosne karte posvećene upravo tom događaju.

“Najkraću uspinjaču na svijetu i drugu najbolju u Europi, prema ocjeni korisnika, na taj ćemo način promovirati i turistima, ali i svim našim sugrađanima. Poleđina uobičajene ZET-ove elektroničke karte bit će u ruhu nekadašnje i današnje uspinjače. Skeniranjem koda, koji je također otisnut, moći će se doznati (na nekoliko jezika) više o najsigurnijem obliku javnog prijevoza koji u 125 godina nije zabilježio niti jednu nesreću”, stoji na službenim stranicama Zagrebačkog holdinga.

ZET - nove karteKarte s motivima uspinjače izdavat će se tijekom cijele godine i bit će svojevrsni suvenir posjetiteljima grada. “ZET se i na druge načine priprema za obljetnicu uspinjače, ali i turističku sezonu”, zaključuje se u službenoj obavijesti.

Izvor: www.zgh.hr