Rolice od integralne palačinke i dimljenog lososa s miješanom salatom i kvinojom; tuna marinirana u origanu sa spiraliziranim povrćem sotiranim na maslacu i prženim batatom; marinirani tempeh i marinirani seitan posluženi uz grill palentu i salatu od rajčice i bosiljka; energetska čokoladna torta od malina i đumbira – ovo su samo neka jela koja kao dio novog ljetnog Healthy Fitness jelovnika možete kušati u hotelu ARCOTEL Allegra.

Nastavak je to Healthy koncepta premijerno predstavljenog u travnju koji hotel ARCOTEL Allegra neprestano nadograđuje i razvija u suradnji s fitness trenerom i pobornikom zdravog načina života Marijom Valentićem. Baš kao orginalan Healthy Fitness jelovnik i ovaj ljetni bazira se na domaćem mesu i ribi, veganskim specijalitetima, tzv. super namirnicama i zdravim desertima – sve izuzetno hranjivo i lagano.

Energetskačokoladnatortaodmalinaiđumbira

„Nova ljetna Healthy Fitness karta donosi devet novih jela prilagođenih vrućim ljetnim danima. Ovog puta smo uz kvaliteno meso i ribu isključivo hrvatskih dobavljača puno više koristili namirnice prilagođene potrebama veganske kuhinje. Tako ćete na jelovniku naći tempeh i seitan te dimljeni tofu, ali i povrće pripremljeno posebnom kulinarskom tehnikom spiralizacije. Za sladokusce su tu tri nova deserta koja predstavljaju odličan osvježavajući spoj slatkog i zdravog. Sve namirnice potječu iz prirodnog uzgoja te će svojim okusom i kvalitetom u potpunosti zadovoljiti potrebe naših gostiju“, objašnjava chef Ivan Simončić.

Osim zdravog jelovnika, suradnja s Marijom obuhvaća također individualne i grupne treninge koji se održavaju u prostoru centra HealthyFIT by Mario Valentić, a čime je fitness ponuda hotela otvorena svima, ne samo hotelskim gostima. Nadolazeće ljeto ona je bogatija za neke nove aktivnosti, primjerene toplijem vremenu koje zove na uživanje u svježem zraku i prirodi. Tako od ovog lipnja možete vježbati na krovu hotela i uživati u pogledu na Zagreb ili se pridružiti pješačkim turama.

„Healthy konceptom uspjeli smo oduševiti ne samo goste hotela, već i vlastite djelatnike koji na poslu, ali i privatno, sve više poštuju njegove smjernice u pogledu zdrave prehrane i puno kretanja. Kako se sve ne bi vrtjelo samo oko hrane, tu je i naš novi Healthy paket koji vam uz boravak u udobnosti hotela pruža i organizirane pješačke rute po Sljemenu te tako daje mogućnost da Zagreb upoznate i s one njegove aktivne, predivne zelene strane“, govori Ljiljana Mikić, generalna menadžerica hotela ARCOTEL Allegra Zagreb.

Hotel ARCOTEL Allegra prvi je lifestyle hotel u Zagrebu čiji je način poslovanja podređen stilu života i potrebama današnjih modernih putnika. Pri tome se naglasak ne stavlja samo na multifunkcionalno uređenje hotela, već i na ponudu hotelskih usluga koja se redovito osvježava i prilagođava aktualnim trendovima na tržištu. 150 soba koje odišu mediteranskim ugođajem nude udobnost i komfor, poslovni putnici mogu birati između tri konferencijske dvorane, a u ugodnom ambijentu restorana Radicchio, koji već 13 godina naglasak stavlja na regionalne i zdrave namirnice, možete isprobati Healthy fitness jelovnik, zdravu zobenu kašu i razne smoothie napitke.