Znate li da su se punčevi pripremali još u 18. stoljeću i to u toploj ili hladnoj varijanti kao i danas? U hotelu ARCOTEL Allegra otkrivaju da je za svaki punč važna alkoholna baza, na primjer rum, brandy ili whiskey, puno soka, začina, svježeg voća te šećera kako bi okus bio što kompleksniji i puniji.

punc-od-visnje

U ponudi hotelskog Joe’s bara dva su okusa ovog omiljenog zimskog napitka: punč od jabuke u koji se stavlja Añejo rum, sok od jabuke, šećerni sirup, kora cimeta i korica naranče te punč od višnje u koji ide škotski viski, sok od naranče, sirup od višnje amarene i brandy od višnje.

U Joe’s baru možete se počastiti i zaista posebnim koktelom te isprobati neke stare klasike iz doba početaka miješanja pića kao što su Dark ‘n’ Stormy, Manhattan i Paloma, koktele iz doba prohibicije i moderne klasike s početaka 21. stoljeća.

A kako bi prijatelje i obitelj u ovim hladnim danima iznenadili toplim, ukusnim punčem, barmen Joe’s bara Ivan Mandarić pripremio je jednostavan recept.

Rum punč

Sastojci za otprilike tri litre:

  • 1,5 l tamnog ruma
  • 1 l svježeg soka od naranče
  • 1 dcl šećernog sirupa ili 100 grama šećera
  • 1 dcl svježeg soka od limete
  • 0,5 dcl aromatičnog bitera (Angostura ili Bitter Truth)
  • 2 dcl vode

Priprema:

Sastojke je potrebno izmiješati u većoj posudi, ukrasiti ploškama naranče i limete i na kraju naribati muškatni oraščić po želji.

Dobar punč uvijek može biti plod vaše mašte, poigrajte se s alkoholnom bazom, začinima i sokovima kako bi dobili što raznovrsniji okus!