trčanjem protiv dijabetesa (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)Borba protiv dijabetesa okupila je na Jarunu ljubitelje sporta i trčanja. Naime, program “Sportom mijenjamo dijabetes” završio je utrkom više od stotinu građana. Najbrži je bio 27-godišnji Tamas Kovacs iz Mađarske. Ipak, iako su oni koji su prvi stizali na cilj osvajali i novčane nagrade, pobijedili su svi jer su prepoznali opasnosti šećerne bolesti i reagirali.

Bavljenje sportom može spriječiti ili usporiti razvoj bolesti. Iako se o njoj nedovoljno govori veoma je opasna, točnije smrtonosna. U Hrvatskoj čak 180.000 ljudi boluje od šećerne bolesti, a procjenjuje se da isto toliki broj osoba uopće ne zna da je ima. Zato je pokrenut program Sportom protiv dijabetesa, a u njegovoj završnici održana je utrka na Jarunu.

Cilj programa bio je reagirati na vrijeme poticanjem djece na bavljenje sportom. Također, kampanjom u medijima željelo se pomoći građanima da postanu svjesniji važnosti kako dijabetesa, tako i prekomjerne težine, bolesti krvnih žila i drugih tegoba koje su često posljedica nedovoljne tjelesne aktivnosti.

Projekt „Sportom mijenjamo dijabetes“ u proteklih šest mjeseci zajednički su realizirali Grad Zagreb i njegovi uredi za zdravstvo i obrazovanje uz veliku podršku tvrtke Novo Nordisk Hrvatska koja ima i globalni projekt “Mijenjamo dijabetes”.

trčanjem protiv dijabetesa (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here