Početna Izbor Zavirite u najromantičniji kutak u gradu inspiriran noću i zvijezdama – Zimski...

Zavirite u najromantičniji kutak u gradu inspiriran noću i zvijezdama – Zimski nokturno

Uz sjaj zvjezdanih lampica i zvuk Chopinovih nokturna, gornjogradski park Grič pretvorio se u najromantičniji skriveni kutak u gradu, inspiriran noću i zvijezdama. Ako niste pretjerano raspoloženi za gužvu i ljubitelj ste lijepog i klasike, u Zimskom nokturnu pronaći ćete svoje novo najdraže mjesto ovog Adventa.

U ovoj zimskoj romantičnoj priči tako možete prošetati ispod zvijezda, podijeliti klupicu za dvoje ili pak otvoriti fini pjenušac, a taj trenutak za sjećanje imat će pritom i svoj soundtrack – nokturna Frédérica Chopina u izvedbi Jana Lisieckog.

Stoga, nađete li se u parku Grič, ne propustite doživjeti pravu romantiku Zimskog nokturna, zagledati se u posebnu svjetleću šumu i okružiti se zvijezdama padalicama koje donose sreću, proći ispod zvjezdanog svoda i poslušati kako zvuči najljepša zimska noć.

Uz sve to ne zaboravite podijeliti te posebne trenutke! Zapratite @zimski_nokturno na Instagramu i prenesite svoj zvjezdani doživljaj uz #ZimskiNokturno i #AdventZagreb. U sanjivom ugođaju Zimskog nokturna možete uživati sve do 7. siječnja 2023. godine.

Zimski nokturno se pokreće i ostvaruje u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, a potpisuje ga udruga Umjetnost za grad i kreativni tim koji čine Ana Mikin i Jelena Malenica. Na inicijativu Turističke zajednice grada Zagreba, ove godine Umjetnost za grad stoji iza uređenja još dvije adventske lokacije – tunela Grič (Polarni san) i parka Bele IV (Mjesečev vrt).

Zimski nokturno dio je programa Adventa Zagreb koji se provodi u organizaciji Grada Zagreba, JU Maksimir i Turističke zajednice grada Zagreba. Više informacija dostupno je na web stranici adventzagreb.hr.