Kada je riječ o predblagdanskom razdoblju i našim mališanima, misli mnogih idu prema osmišljavanju i kupnji poklona za djecu jer – nije lako pronaći idealan dar za djecu koja u vremenu u kojem živimo često imaju sve. Ali niti organizirati odlazak na predblagdanska događanja s djecom. U šarolikoj ponudi Adventa u Zagrebu, gdje uistinu možemo naći kutak koji će im pružiti kreativnost, zanesenost, a istovremeno roditeljima čaroliju i prisutnost, uživanje u trenutku bez stresa i gužve?

Čarobni i nikad bogatiji Advent u Kazalištu Mala scena nudi rješenje za oba izazova. “Advent u Maloj sceni osmislili smo kao sjajno nezaboravno iskustvo za mališane i kvalitetno provedeno obiteljsko vrijeme gdje nitko nigdje ne trči i ne žuri, gdje nema gradske vreve, a prisutnost i smiraj glavne su nam vodilje. U vremenu u kojem često jurimo materijalne darove najšarenijih boja i oblika, mi smo naglasak odlučili staviti na komponenate blagdanskog povezivanja koje rijetko dođu u prvi plan – zajedničko vrijeme te posebno i novo iskustvo koje će mališani pamtiti godinama”, kaže Buga Marija Šimić, umjetnička direktorica Kazališta Mala scena na čijim predstavama redovito uživaju stotine djece i roditelja, s mališani svoje kazališno iskustvo počinju skupljati već na predstavama za bebe od 3 mjeseca.

Ipak, predstava nije jedino što će klinci u kazalištu pronaći. “Mala scena ove godine poželjele je ponuditi više! Mališane će dočekati Dnevni boravak Bake Mraz – prostor unutar kazališta gdje će djeca stvarati vlastite priče na kreativnim radionicama gdje će pisati pisma, crtati, stvarati i družiti se. Osim hrpe kreativnih kutaka i radionica za naše najmlađe, posebno smo ponosni na suradnju s Muzejom čokolade unutar kojega ćemo održati i radionice izrade čokolade. Radionice su potpuno besplatne, a sve što je potrebno jest prijaviti se putem linka: https://forms.gle/GiyTWpT38ZA7Wvzo8 kako bismo znali koliko djece očekivati”, ističe Buga koja je dnevni boravak pripremila kao sjajnu lokaciju za smiraj od gradske adventske vreve.

Ove godine u Maloj sceni naglasak ide na obiteljsko iskustvo i povezivanje unutar obitelji – zajednička predstava, zajednička radionica, prisutnost i zabava niti su vodilje i misija Male scene. “Mnoge ljude brine ideja o tome kako će se njihovi zaigrani i veseli mališani snaći u kazalištu i je li to uopće za njih. Međutim, tisuće djece u Maloj sceni dokazalo je da i najmlađi, kada se od njih ne očekuje potpuni mir i tišina, sami postaju fantastični kreatori vlastitog kazališnog iskustva. Upoznaju scenu, plješću, kreću se, pitaju pitanja i – u pravilu nam dolaze opet i opet i opet! Od njih se očekuje, ni više ni manje, od toga da budu djeca – svoja, znatiželjna i zaigrana”, ističu iz Male scene koja se ove godine nameće kao prva adventska lokacija za djecu i roditelje.

Božićni program Male scene moguće je razgledati ovdje, a igrat će kroz prosinac u jutarnjim i poslijepodnevnim terminima kako bi baš svatko pronašao trenutak za sebe. Karte je moguće pronaći ovdje, a zbog božićnih gužvi preporučujemo da svoju ulovite na vrijeme.