Svi koji u ponedjeljak, 19. prosinca, u 21:15 sati, posjete Trg bana Josipa Jelačića u Zagrebu, moći će uživati u bogatoj glazbenoj večeri koju je za njih pripremila Zaklada Ana Rukavina uz pomoć medijskog partnera, Nove TV. Koncertom Želim život Zaklada želi zahvaliti svima koji su se tijekom ovih deset godina djelovanja Zaklade uključili i doprinijeli njenom radu.

Za dobro raspoloženje tijekom koncerta bit će zadužena poznata voditeljska lica Nove TV, a građane će rasplesati poznati hitovi Psihomodo Popa, Opće Opasnosti, Meritasa, Željka Samardžića, Jelene Rozge, Vatre, Maje Šuput, S.A.R.S.-a, Colonie. Događanje će dodatno začiniti gosti iznenađenja koji će svojim hitovima zagrijati posjetitelje na niskim temperaturama.

Svi oni koji se ne budu mogli pridružiti tradicionalnom božićnom koncertu na Trgu, moći će uživati u njemu pred malim ekranima u izravnom prijenosu na Novoj TV s početkom u 21:15 sati. Koncert će se moći pratiti i na portalu DNEVNIK.hr te putem usluge OYO, a građani podršku koncertu na društvenim mrežama mogu iskazati putem službenog hashtaga #ZelimZivot.

Tijekom koncerta bit će aktivan i call centar u prostorima kavane Johann Franck gdje će se ugledna lica iz hrvatskog javnog života javljati na humanitarni telefon i time pomoći u prikupljanju sredstava za daljnji rad Zaklade. Građani rad Zaklade mogu podržati već danas pozivom na humanitarni broj 060 9000. Cijena poziva iznosi 5kn (+ PDV), a pozivi građana na humanitarni broj koji je omogućio Hrvatski Telekom, bit će mogući tijekom cijelog prosinca.

Koncert Želim život dobio je naziv po iskrenoj molbi za pomoć u liječenju od leukemije koju je prije deset godina tada 29-ogodišnja Ana Rukavina Erceg uputila najbližim prijateljima:

Za mene predaja nikada nije bila opcija. Često sam u životu i poslu zbog toga dobila po nosu, ali što ću kad drugačije ne znam. Beskrajno volim život i ljude, znam i imam za koga živjeti. Ponekad mi se čini da mi ni 100 godina ne bi bilo dovoljno da učinim sve što je onaj na nebu namijenio za mene. Sve moje želje zapravo stanu u dvije riječi, želim život“.

Njezin se poziv ubrzo proširio i ganuo hrvatsku javnost koja je ponovno pokazala kako ima veliko srce. Ana je, nažalost, prije deset godina izgubila bitku protiv bolesti, ali ne i životnu bitku. U nasljeđe nam je ostavila plemenitu misiju – da pomognemo teško oboljelima u Hrvatskoj i svijetu.