JAN NIKOVIĆ (13) JEDINI HRVAT U „ELITNOM“ DRUŠTVU
JAN NIKOVIĆ (13) JEDINI HRVAT U „ELITNOM“ DRUŠTVU

Za sudjelovanje u prestižnom Allianz Junior Music Camp-u prijavilo se 300-tinjak kandidata iz 40-ak zemalja. Mladi glazbeni talenti imat će priliku učiti od jednog od najvećih klasičnih glazbenika današnjice.

U jakoj konkurenciji 300-tinjak mladih talenata iz 40-ak zemalja svijeta ove je godine mjesto u glazbenom kampu Allianz Junior Music Camp, pod vodstvom slavnog Lang Langa, izborio i 13- ogodišnji Jan Niković iz Zagreba. Ostalih 11 kandidata, u dobi od 10 do 14 godina, dolaze iz Ujedinjenog Kraljevstva, Mađarske, Italije, Kine, SAD-a, Poljske, Južne Koreje, Turske i Irske.

Allianz Junior Music Camp organizira „Lang Lang International Music Foundation“, pod pokroviteljstvom Allianza, s ciljem obrazovanja nove generacije ljubitelja i stvaratelja klasične glazbe. Dvanaest mladih talentiranih pijanista iz cijeloga svijeta dobiva priliku za rad i druženje s jednim od vodećih svjetskih pijanista, kineskim umjetnikom Lang Langom, od 10. do 16. studenoga 2014. u Barceloni.

„Lang Lang je moj omiljeni pijanist i velika inspiracija za mlade glazbenike jer uspješno unosi klasičnu glazbu u suvremeni svijet. Sretan sam što ću ga upoznati i imati priliku učiti od njega. Tata mi je pomogao snimiti video prijavu za kamp ali zaista, iako smo se potajno nadali, nisam očekivao da ću biti izabran jer je konkurencija bila jako velika“, izjavio je Jan Niković uoči odlaska u glazbeni kamp.

Kao sin glazbenika, Jan je počeo svirati kada mu je bilo osam godina, a glazbi se u potpunosti posvetio 2013., nakon što je osvojio državno natjecanje komornih sastava u Opatiji. Svakako treba spomenuti i prvo mjesto koje je prošle godine Jan osvojio na Međunarodnom natjecanju mladih pijanista „Zlatko Grgošević“.

1 Komentar

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here