Pokreni se Zagreb 2Stotine vježbača sa središnjeg je zagrebačkog trga poslalo poruku za zdraviji život. Gradonačelnik Milan Bandić, Renata Sopek, nogometaši, vaterpolisti, rukometaši i Zagrebačke pahuljice zajedničkim su vježbanjem s građanima promovirali aktivnije sutra.

Projekt Pokreni se završio je svoju drugu sezonu zajedničkim vježbanjem na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Stotine vježbača ispunilo je Trg te pozorno slušalo upute trenerskog tima Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, Ane Forko, Lane Leskovar i Fedora Kulušića, koji su promovirali poruke o zdravijoj i aktivnijoj svakodnevici. Zagrebačko vježbanje održalo se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Turističke zajednice Grada, u partnerstvu s Kineziološkim fakultetom i Biotreningom iz Zagreba te Definicijom Hrane. Zagreb šalje poruku za aktivnije sutra. Ova prekrasna slika svih vas vježbača, koja je prošlih mjeseci obilazila Hrvatsku, zaista je jedna jasna poruka kako moramo više pažnje posvetiti vlastitom tijelu, biti aktivniji za zdravije sutra!”, izjavio je prof. dr. sc. Damir Knjaz, dekan Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. „Zadovoljstvo mi je bilo biti sudionikom ovakvog pozitivnog projekta koji promiče sve što i sama promičem te kako ja živim. Atmosfera u Zagrebu je bila prekrasna; kada 250 ljudi dođe vježbati, može se samo osjetiti pozitivna energija koja je nahranila sve nas koji smo radili na projektu i koji smo izašli punog srca na kraju ove priče. Obzirom da smo imali priliku vježbati na Trgu bana Josipa Jelčića, bilo je ovo jedno zaista neponovljivo iskustvo!”, dodala je voditeljica Renata Sopek.

Pokreni se Zagreb 1Zagrebačku promociju zdravlja i aktivnosti podržale su i brojne osobe iz društvenog života Hrvatske. Uz zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i pročelnika za sport Ivicu Lovrića, bili su tu i vaterpolisti Mladosti Marko Pavičić i Ivan Capan, vaterpolisti Medveščaka predvođeni trenerom Dubravkom Šimencom, klizačice Zagrebačke pahuljice, rukometaši RD PPD Zagreb, nogometaš Ante Rukavina, TV voditeljica Ana Radišić i manekenka Kim Kosanović te mnogi drugi.

Osim u Zagrebu, projekt „Pokreni se“ se posljednjih mjeseci održavao i u Splitu, Dubrovniku, Šibeniku, Tuheljskim toplicama. Projekt se nastavlja i u idućoj sezoni 2015.