Početna Izbor Zagreb dostojan titule Europske prijestolnice kulture

Zagreb dostojan titule Europske prijestolnice kulture

U subotu 30. svibnja, u Parku dr. Franje Tuđmana, svečanim koncertom i fantastičnom izvedbom Carmine Burane na otvorenom, u režiji orkestra Zagrebačke filharmonije, proslavljen je Dan Grada Zagreba.

Orkestrom je ravnao izvrsni mladi dirigent Veton Marevci, a izvedbu su nastupima uveličali vokalni solisti – sopranistica Antonia Dunjko, tenor Dejan Maksimilijan Vrbančić, bariton Florian Tavić, kao i čak četiri zbora: Ivan Goran Kovačić, Zvjezdice, Zbor Muzičke akademije i Dječji operni zbor.

Više od 300 izvođača na otvorenoj pozornici zvučalo je i izgledalo impresivno. Čak ni promjenjivo vrijeme, već pomalo uobičajeno za kraj svibnja (ako se prisjetimo prošlogodišnjeg koncerta ispred Umjetničkog paviljona, ali i onoga na zagrebačkim fontanama godinu prije) nije spriječilo brojne građane, slučajne i namjerne posjetitelje i prolaznike da se pod modrim i zvjezdanim nebom Zagreba okupe i uživaju na travnatoj površini revitaliziranog Parka dr. Franje Tuđmana.

Namjera gradskog vodstva da raznovrsnim glazbeno-scenskim i zabavnim programima aktualizira atraktivne gradske lokacije i “vrati ih” na raspolaganje građanima i ove se godine pokazala kao pun pogodak.

U svjetlu kandidature grada Zagreba kao Europske prijestolnice kulture i skorašnje odluke o njegovu ulasku u 2. krug natjecanja, ovo je svakako bio događaj koji bi ušao u portfelj grada dostojnog te prestižne titule.

Domaćin manifestacije – gradonačelnik hrvatske metropole, Milan Bandić, na slavljeničkom koncertu okupio je brojne predstavnike državnog vrha, gradske uprave, diplomatskog zbora, ali i društvene, političke i ine uglednike. I što je najvažnije, okupio je mnogobrojne građane, kojima je ovaj Koncert na dar bio i namijenjen.

Kako je izgledala ove “svečana subota navečer” pogledajte u galeriji fotografija.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here