Ovogodišnji Tjedan glazbe za mladu publiku Hrvatske glazbene mladeži u duhu je „Planeta“, Gustava Holsta, engleskog kompozitora, kada će se u KDV Lisinski održati dva velika koncerta Zagrebačke filharmonije  pod ravnanjem maestra Tončija Bilića.

Koncerti se održavaju u Velikoj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, 26. travnja s početkom  u 10:30 i 12 sati, a  narator je Ante Radonić, astronom i dugogodišnji voditelj Planetarija zagrebačkog Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Tjedan glazbe za mlade koji obuhvaća koncert i tematski likovno-glazbeni natječaj je program koji se zajednički organizira u suradnji Hrvatske glazbene mladeži, Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog i Zagrebačke filharmonije svakog proljeća od 2005. godine s ciljem da umjetnička glazba dođe na listu prioriteta djece i mladih.

Uoči koncerta održat će se izložba likovno-glazbenih radova djece koji su učestvovali na natječaju „Reci glazbom!“ koji je tematski bio usmjeren na važnost prevencije nasilja i ovisnosti kojima je izložena mlada generacija. Slušajući glazbu na zadanu temu djeca iz dječjih vrtića te učenici osnovnih  i srednjih škola izrazili su svoje impresije željenim likovnim i grafičkim tehnikama, veličinama i materijalima.

Objava dobitnika i otvorenje izložbe održat će se u predvorju Velike dvorane KDV Lisinski 26. travnja 2022. s početkom u 9:30 sati. Ukoliko epidemiološke mjere odrede drugačije nagrađeni i najuspješniji radovi bit će izloženi online, a nagrade će dobitnicima biti dostavljene poštom. Programe HGM-a podržavaju Ministarstvo kulture i medija RH te Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba. Više informacija potražite na hgm.hr mrežnoj stranici.