brassCentar za kulturu Novi Zagreb najavljuje 5. dio koncerta Zagreb Brass Festivala u organizaciji Udruge hrvatskih trombonista i tubista – Busina uz potporu: Grada Zagreba – Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Turističke zajednice Grada Zagreba, Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu i Buffet-Crampon Grupe

Ponedjeljak, 4. studenoga 2013. g., od 20 sati, Galerija Centra. Ulaz na koncert je besplatan.

P r o g r a m:

Talijanska glazba za tubu

Corrado Maria Saglietti
Concertissimo za tubu i klavir

Giacomo Puccini
Vissi d’Arte, arija Tosce

Giancarlo Aquilanti
Koncert za tubu i orkestar

O  u m j e t n i c i m a

Alessandro Fossi je profesor tube na Conservatorio “G.Rossini” u Pesaru. Nastupao je s nekim od najvažnijih orkestara u Italiji i Europi , a kao solo tubist je djelovao u Teatro San Carlo i Orkestru Accademia Nazionale di Santa Cecilia. Kao gost je nastupao u Milanskoj Scali, Ruskom nacionalnom orkestru, te orkestru Mariinskog Teatra u Sankt Peterburgu, među ostalima.
Kao solist bio je jedan od nagrađenih na međunarodnom natjecanju tubista u Markneukirchenu (2000.), te međunarodnog natjecanja u Lieksi, Finska u 2001.
Predavao je na Visokoj glazbenoj školi Trossingen u Njemačkoj. Aktivan kao solist, pozvan je redovito kao gostujući predavač i izvođač na važnim festivalima i sveučilištima kao što su Royal Northern College u Manchesteru , Ferenc Liszt Akademija u Budimpešti, Stanford University, University of Denver i dr. Član je Međunarodnog Tuba Euphonium Association ( ITEA ) , služi kao urednički savjetnik za Itea časopis za koje je piše članke i intervjue. U 2009. Snimio je prvi CD pod nazivom “Bel Canto” . U lipnju 2012. nagrađen je sa prestižnom nagradom “Premio Vallesina” za glazbenike, koja je pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Italije . On jeB & S – Melton umjetnik.

Ivan Batoš, rođen u Splitu 1979. godine, gdje je završio jezičnu gimnaziju i glazbenu školu u klasi prof. Ivane Oreb 1997. godine. Iste godine upisao je studij klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi doc. Đure Tikvice, gdje i diplomirao 2002. godine. Tijekom školovanja osvojio je tri prve nagrade na hrvatskim državnim natjecanjima u Zagrebu (1993.), Varaždinu (1995.)
Sisku (1997.). Usavršavao se na seminarima svjetski poznatih pijanista i pedagoga: Anatolija Katza, Viktora Meršanova (Dubrovnik 1998.), Davida Livelya (Baden bei Wien 2001.), a intenzivno surađuje s prof. Arbom Valdmom (Köln), te s Lovrom Pogorelićem. Nastupao je po cijeloj Hrvatskoj (solistički recitali u Splitu, Makarskoj, Zagrebu, Dubrovniku, Drnišu itd. ), te u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Austriji, Italiji, Španjolskoj (kao gost veleposlanstva RH u Madridu) i Češkoj. Zapaženi su nastupi sa orkestrom Muzičke akademije (izvođenje Bachovog trostrukog koncerta u d-molu 2000. godine), te u ciklusu Virtuoso 2001. godine (Večer Brahmsovih sonata za klavir).  Intenzivno se bavi komornom glazbom (Lied, sonate za violinu i klavir itd.), te korepeticijom pjevača, flauta i klarineta. Snimao je za radio i televiziju.  Dobitnik je posebne nagrade za najbolju umjetničku suradnju na 36. tribini mladih glazbenih umjetnika «Darko Lukić», te nagrade Društva sveučilišnih profesora u Zagrebu za umjetničko dostignuće. Zaposlen je kao korepetitor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.