Početna Grad Zagreb ZA GRAD gradskim službama: Očistite Zagreb od govora mržnje!

ZA GRAD gradskim službama: Očistite Zagreb od govora mržnje!

Potaknuti brzom i učinkovitom reakcijom gradskih službi prilikom uklanjanja grafita duge ispred zgrade HBK na Ksaveru, stranka ZA GRAD poziva na čišćenje javnih površina i fasada od grafita, natpisa i poruka diljem Zagreba, osobito onih neprimjerenog sadržaja i s govorom mržnje.

ZA GRAD

Iako građani već godinama svjedoče natpisima i grafitima koji nagrđuju brojne gradske fasade i javne površine, nerijetko uvredljivog i zakonom nedopuštenog sadržaja, izostaje reakcija nadležnih institucija i gradskih službi.

“Primjer brze i uspješne intervencije prilikom uklanjanja nedavno osvanulog grafita duge, pokazuje da gradske službe imaju potrebna sredstva i da mogu biti učinkovite. Ovom prilikom pozivamo ih da nastave takvim žustrim tempom i uklone mnogobrojne ružne i mrzilačke grafite i poruke koje već dugo ‘ukrašavaju’ grad. Isto tako, pozivamo građane da prijavljuju incidente i poruke takvog sadržaja nadležnim gradskim službama jer bi prema viđenom njihova reakcija u tom slučaju trebala biti još i brža”, izjavila je Iva Kvakić, supredsjednica stranke ZA GRAD.

Uklanjanje duge iscrtane na Ksaveru povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, s porukama ljubavi i poštivanja različitosti, i višegodišnje ignoriranje mnogobrojnih natpisa i grafita s govorom mržnje, demonstrira selektivnost i nedosljednost Grada u pridržavanju i provođenju vlastitih propisa. Nažalost, pokazuje i sliku grada koji, paradoksalno, godinama tolerira isključivost, mržnju i netrpeljivost u javnom prostoru, dok istovremeno, revno i po hitnom postupku, uz osobnu prisutnost samog gradonačelnika, uklanja poruke tolerancije, mira i ljubavi. – ZA GRAD

ZA GRAD

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here