Ponedjeljak, 13. srpnja 2015. Jutro je. Središta gradova Zagreba i Rijeke građane dočekuju preplavljeni grafitima natpisa “365 Pripremite se!”. Brojni grafiti osvanuli su na najfrekventnijim mjestima u Zagrebu i Rijeci te su izazvali interes velikog broja prolaznika i potaknuli široku raspravu na društvenim mrežama.

Spomenutim grafitima, unatoč različitim spekulacijama, obilježen je podatak kako nas točno 365 dana dijeli od početka Europskih sveučilišnih igara koje će ugostiti upravo Rijeka i Zagreb.

Više od 1000 volontera iz cijele Europe

U srpnju 2016. godine preko 5.000 studenata sportaša iz više od 40 europskih zemalja natjecat će se u 21 sportu na borilištima u Rijeci i Zagrebu. Ovaj će sportski, ali i društveni događaj, tako svojim značajem i brojnošću natjecatelja predstavljati jedan od najvećih sportskih događaja u novijoj povijesti Republike Hrvatske, a svojom će brojnošću natjecatelja premašiti i već legendarnu Univerzijadu 1987. godine održanu u Zagrebu.

365 Pripremite se! - Korzo, Rijeka
Korzo, Rijeka

Pripreme za Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016. u punom su jeku. Uz brojna sportska borilišta koja će biti uređena povodom održavanja Igara, njihova ostavština i utjecaj na društvo bit će mnogo veći. Dok se u Rijeci gradi novi studentski dom, zagrebačke će studente, između ostalog, ubrzo dočekati potpuno obnovljeni smještajni kapaciteti studentskih domova Stjepan Radić i Cvjetno naselje.

O veličini projekta govori i podatak kako će za potrebe organizacije biti uključeno preko 1.000 volontera iz svih krajeva Europe. Organizatori već danas pozivaju zainteresirane da se uključe u organizaciju najuspješnijih Europskih sveučilišnih igara u povijesti, a prijave je moguće uputiti putem internet stranice Igara.

Projekt “ZAG-RI-javanja” za ESI2016 se nastavlja te nas očekuje niz aktivnosti zabavnog, edukativnog i sportskog sadržaja namijenjenog studentima te svim građanima.

365 Pripremite se! - Tkalčićeva, Zagreb
Tkalčićeva, Zagreb

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here