Vlatko Marković (Foto: HNS)Skupština Hrvatskog nogometnog saveza danas je dala podršku aktualnom vodstvu HNS-a i predsjedniku Vlatku Markoviću, te je prihvatila proračun za ovu godinu, koji iznosi 93 milijuna kuna.

Skupština je održana u hotelu Sheraton u nazočnosti 25 izaslanika županijskih nogometnih saveza, što je minimalni broj za kvorum, a među njima nije bilo suspendiranih delegata koji su na izvanrednoj skupštini 20. veljače dali podršku Igoru Štimcu.

Na sjednici su sudjelovali predstavnici deset županijskih saveza među kojima i zagrebački te Udruge prvoligaša. Apel glavnog tajnika HNS-a Zorislava Srebrića poslan u 11 županijskih saveza da pošalju zamjenske delegate, koji bi zamijenili one koji su suspendirani zbog podrške Igoru Štimcu, ostao je bez rezultata.

Srebrić je istaknuo da ne postoje dvije skupštine, kazavši kako se do 29. siječnja nitko nije žalio na rezultate prosinačke izborne skupštine pa je ona, po njemu, legitimna pred organima državne uprave. Također, dodao je da su Uefa i Fifa potvrdili da HNS ima jednu skupštinu i jednog predsjednika, a to je Vlatko Marković. Srebrić je pozvao sve županijske saveze da poštuju odluke Disciplinske komisije koja je suspendirala sudionike izvanredne izborne skupštine.

Naime, aktualno vodstvo HNS-a je sve odluke izvanredne skupštine ocijenilo nelegalnim i protiv svih sudionika je pokrenulo disciplinski postupak temeljem kojeg je Disciplinska komisija HNS-a 25. ožujka zbog nepoštivanja Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika suspendirala na dvije godine Igora Štimca i sve sudionike te skupštine.

Na sjednici je bio prisutan i predstavnik Uefe Jacques Bondolla, koji je pozdravio nazočne skupštinare u ime predsjednika Uefe Michela Platinija te je kazao da u Europskoj nogometnoj federaciji pažljivo prate događaje u HNS-u, te da su njihova stajališta već javno izrečena, misleći pritom na dopis dopis Fife i Uefe u kojem se navodi da se neće priznati nikakve odluke donesene na izvanrednoj skupštini.

Jednoglasno je prihvaćen proračun za ovu godinu, koji iznosi 93 milijuna kuna. Također, prihvaćen je i završni račun za prošlu godinu u kojem su rashodi od oko 65 milijuna kuna pokriveni u cijelosti prihodima koje je ostvario Savez.

Nakon završetka današnje skupštine izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić, kojeg javnost percipira kao najmoćnijeg čovjeka u hrvatskom nogometu, kazao je da je prosinačka skupština verificirana te da Ministarstvo uprave nikada neće poništiti tu odluku, “jer nitko zdrav ne bi to učinio”.

“Mediji prave zbrku, i to bez razloga, a mislim da je sada svima jasno da imamo potporu većine u Skupštini”, dodao je Mamić.

Danas su članovi skupštine HNS-a umjesto Vlatka Markovića i Zdravka Mamića postali Davor Šuker i Božidar Šikić, koji predstavljaju Zagrebački nogometni savez. (Online-Zagreb /Hina)

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here