210 mačaka prijavljeno je na dvije međunarodne izložbe koje organizira Savez felinoloških društava Hrvatske. Izložbe će se održati u subotu i nedjelju u Westgate Shopping Cityju kao dva zasebna natjecanja.

„Radi o doista velikoj i reprezentativnoj izložbi jer su neke od prijavljenih mačaka sudjelovale na Svjetskoj izložbi održanoj krajem listopada u švedskom Malmeu“, istaknula je u ime organizatora tajnica Saveza felinoloških društava Hrvatske Amelija Leopoldović.

Osim iz Hrvatske četveronožni natjecatelji stižu iz Slovenije, Italije, Češke, Bugarske, Njemačke i Austrije. Zastupljeno će biti 20-ak pasmina, od dugodlakih, poludogodlakih do kratkodlakih mačaka i egzota, a nakon dugo vremena imat ćemo i veći broj bezdlakih mačaka pasmine Sfinks.

Posljednja ovogodišnja izložba za javnost će biti otvorena od 12 do 21 sat u subotu te od 10 do 18 sati u nedjelju. Najatraktivniji dio programa oba dana je Best in Show, odnosno proglašenje najljepših mačaka izložbe, koji će u subotu započeti u 19 i 30 sati, a u nedjelju u 16 i 30 sati. Cijena jednodnevne ulaznice za odrasle iznosi 20 kuna, dok će djeca, umirovljenici i invalidi trebati izdvojiti upola manje. Također su u prodaji i obiteljske ulaznice, kao paket od 2 odrasle i 2 dječje ulaznice za 50 kuna.