prosvjed, 30.03.2011. Zbog remećenja javnog reda i mira i sprječavanja izlaska članova HDZ-a koji su u hotelu Four Points obilježavali obljetnicu trešnjevačkog ogranka, interventna policija pred tim je hotelom uhitila je dvojicu antivladinih prosvjednika, a potom još dvanaestoricu koji su sjedenjem ispred policijske marice onemogućavali policiji da odveze uhićene.

Iako po brojnosti prosvjednika možda najmanji do sada, prosvjed ispred hotela Four Points (bivšeg hotela Panorama na Trešnjevci) bio je prilično žestok. Ondje  je prosvjednike oko 19.45 dočekalo 10-tak policajaca bez dodatne zaštite, a 15 minuta kasnije stigli su i interventni policajci. Kako javljaju mediji iz hotela su provirivali članovi HDZ-a kojima su prosvjednici poručili “Jedete na naš račun” te su skandirali “Nećemo iskaznicu”. HDZ-ovci su pokušali uzvratiti, no time su dodatno ražestili prosvjednike.

U sukob se umiješala policija koja je osiguravala izlazak članova HDZ-a iz hotela, a u jednom trenutku je odgurnula prosvjednike. Prosvjednici, među kojima je bio i Ivan Pernar odvezeni su policijskim maricama s lisicama na rukama, a okolni stanari koji su se cijelo vrijeme držali po strani u trenucima njihovog uhićenja su negodovali.

Nakon uhićenja preostali su se uz povike “petak, petak” počeli razilaziti. Naime, u petak sindikalisti organiziraju prosvjed. Prema izjavi Ivana Pernara on tamo nije dobrodošao, ili, barem to nije bio prije još jednog uhićenja.

[youtube ASKYvKMH3fU nolink]

[youtube RUE4bIqRb0s]

[youtube 05uS_zP2WP0 nolink]