Autor:
Infopunkt.tv

Ankica Milidrag Šmit, povrenica SSSH“Štrajk solidarnosti održat će se sutra od 12 do 13 sati”, najavila je sindikalna povjerenica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Jagoda Milidrag Šmit.

Solidarnost će iskazati neradnim satom, što je tek upozorenje i priprema za veliki štrajk koji  je najavljen za Praznik rada, koji će se održati u Zagrebu, Splitu i Osijeku pod geslom ‘Ili bolje ili dolje’. Svoje radnike sindikalisti pozivaju na akciju s ciljem očuvanja radnih mjesta, plaćenog rada i primjerenih uvjeta rada.

Štrajkat će SSSH, Sindikat zaposlenih u poljoprivrednoj, prehrambenoj i duhanskoj industriji, Sindikat metalaca Hrvatske, radnici u energetici, Sindikat graditeljstva Hrvatske, Samostalni sindikat komunalnih i srodnih djelatnosti, Sindikat trgovine Hrvatske, Sindikat turizma i usluga Hrvatske, Samostalni  sindikat drvne i papirne industrije i mnogi drugi.„Sutrašnji štrajk je pitanje geste. Nismo amorfna masa koju se može gnječiti kako se hoće. Ljudi smo“, rekla je Milidrag Šmit.

Ankica Šoltić, zaposlenica Poljoprivrede iz Hrvatskog LeskovcaSSSH je podupro radnike iz Poljoprerade iz Hrvatskog Leskovca, koji su prošli tjedan građanima dijelili nesilice, da bi ih spasili od smrti uzrokovane izgladnjelosti. Radnici te tvrtke nisu primili plaću pet mjeseci, a poslodavac im ne uplaćuje doprinose već 2,5 godine.

Ankica Šoltić iz „Poljoprerade“ rekla je da su radnici gladni i očajni, među njima je i mnogo branitelja koji čak pomišljaju na bacanje pod vlak. „Dotakli smo dno, nemamo što izgubiti“, kaže radnica.

Jagoda Milidrag Šmit, sindikalna povjerenica SSSH

[local /wp-content/uploads/2010/04/povjerenica_sssh.flv nolink]

Ankica Šoltić, “Poljoprerade” iz Hrvatskog Leskovca

[local /wp-content/uploads/2010/04/ankica_soltic.flv nolink]