NK Dinamo ZagrebU lijepoj utakmici na Maksimiru Dinamo po drugi puta pobijedio mađarski Gyor i s rezultatom od 2:1 osigurao si ulazak u Europsku ligu.

Obećanje trenera Vahida Halilhodžića od prije nekoliko dana time ispunjeno, a nastavi li ovako na dobrom je putu da postane jedna od najomiljenijih osoba u Hrvatskoj.

Halilhodžić je nakon prvotnog vodstva Mađara uspio natjerati Dinamovce da potrče i počnu ofenzivnije igrati. Preokret je donio Sammir koji je izjednačio rezultat i ohrabrio ostatak ekipe.

Kasnije je zabio i drugi gol pa smo se  napokon mogli opustiti. Odličan posao odradio je i Šime Vrsaljko i to najprije na desnom, a potom i na lijevom boku.

Iako će trener još imati posla da postavi sve igrače na mjesta koja zaslužuju, s dosadašnjim rezultatima možemo biti itekako zadovoljni.

Zahvala navijačima

Osim sportskih, očigledni su i pomaci na tribinama gdje ovoga puta nije bilo izgreda. Više stotina navijača Dinama utakmicu je pratilo u prostoru bivšeg kina Mosor, dok je na stadionu bilo barem deset puta više onih koji misle drukčije. Možemo samo priželjkivati da tako i ostane. Divljanje i sukobi s policijom na tribinama, bejzbol palice s kukastim križevima u udruzi navijača, strah koji šire poimanjem navijanja valjda postaju prošlost.

Odmah nakon utakmice na stranicama Nogometnog kluba Dinamo objavljena je zahvala navijačima koji su došli bodriti svoj klub, a procjenjuje se da ih je bilo oko 9000 tisuća. Na početku zahvale pobjeda je podijeljena s navijačima:

navijači na utakmici Dinamo - Gyor“Igrači, stručni stožer i svi zaposlenici Dinama zahvaljuju svim navijačima koji su kupili ulaznicu za večerašnju utakmicu sa Gyorom, te svih 90 minuta navijali i bodrili svoj voljeni klub. Zajedno smo ostvarili četvrti uzastopni plasman u Uefa europsku Ligu što nikada nije uspjelo niti jednom hrvatskom klubu i radosni smo što je sa tribina stadiona u Maksimiru ponovno gromoglasno odzvanjalo Dinamo-Zagreb.”

Potom su istaknuti rezultati Dinama u posljednjih pet godina te još jednom pozvani istinski poklonici zagrebačkog nogometnog kluba da mu i ubuduće daju podršku dolaskom na stadion: “…pozivamo sve istinske navijače, članove i simpatizere kluba, na maksimalnu podršku i jedinstvo kako bi zajedno i dalje ostvarivali uspjehe u UEFA Europskoj ligi, te izborili šesti uzastopni naslov prvaka Hrvatske”.

A prilike za dokazivanje vjernosti klubu bit će već  u nedjelju 29. kolovoza protiv Cibalije u 20 sati u Maksimiru.

[youtube P1OE05D6NFk nolink]