Foto: PRESSJoš jedan početak, još jedan ciklus, još jedno putovanje u nepregledne predjele inspiracije i kreacije! Još jedna školska godina u CeKaPe-u!

CeKaPe-ovi polaznici znaju koliko je sinergija koja se rađa iz međusobne kritike, komentara i razmjene mišljenja korisna i konstruktivna za tekstove. Sudjelovanje u radionicama mnogima je donijelo ne samo nova znanja i ideje već i prve susrete s javnim čitanjima svojih dijela, nagrade i prva izdanja i, što je najvažnije, bogatu mrežu komentara, potpore i ohrabrenja koja je za svakog pisca neprocjenjiva.

I ove godine u jedinom centru za kreativno pisanje, velik izbor radionica pisanja!

RADIONICA ROMANA, s briljantnim Marinkom Koščecom, koji će vaša literarna nastojanja prvo poljuljati do temelja, a zatim izbrusiti do savršenstva i Zoranom Ferićem, koji će vas preko opisa, dijaloga, uvoda i zapleta voditi kroz strukturu vašeg romana i možda dovesti do vašeg prvog romana

RADIONICA KRATKE PRIČE, s neponovljivim Miroslavom Mićanovićem, čiji će vas poticaj, energija i entuzijazam zaraziti i vinuti u nove sfere.

RADIONICA DRAME s Goranom Ferčecom. Književna i dramska kritika ga proglašava jednim od najtalentiranijih proznih i dramskih pisaca mlađe generacije. “Puška će sigurno puknuti” u vašem dramskom tekstu koji ćete pisati s Goranom.

RADIONICA POEZIJE, s Miroslavom Kirinom, majstorom preciznosti, osjećaja za ritam, riječi i strukturu stiha, s kojim će vaša poezija prodisati na nov način…

RADIONICA SCENARIJA s Tomislavom Zajecom. Najbolji i najsigurniji put od ideje do kratkog filma vodi preko radionice u kojoj ćete s Tomislavom napisati scenarij za kratki film koji niti jedan ozbiljniji producent neće moći odbiti.

RADIONICA KNJIŽEVNOG PREVOĐENJA s Tomislavom Kuzmanovićem s kojim ćete otkriti kako se književno prevođenje razlikuje od ostalog, koje se tajne, problemi i ljepote kriju u prevođenju vaših omiljenih dijela.

RADIONICA STOP ŠUTNJI O PROČITANIM KNJIGAMA s Jagnom Pogačnik, na kojoj ćete osim mogućnosti rasprave o vašim omiljenim djelima, također naučiti kako na posve nov način pristupiti književnom tekstu, što i kako prvo uočavati, na koji način formirati svoje mišljenje i kako najbolje argumentirati ono što nam se (ne)sviđa. U tekstu i pismu.

RADIONICA KAKO POČETI s Karmelom Špoljarić usmjerit će vas na početak. Imate ideju, imate likove i inspiraciju, samo vam nedostaje prvi korak? Napravite ga. Upišite radionicu Kako početi.

Na svim je radionicama naglasak na praktičnom radu na tekstu i pisanju. Istovremno, polaznici uče o sebi, načinu na koji stvaraju, poteškoćama s kojima se susreću u pisanju i mogućnostima njihovog prevladavanja. Na kraju, radionice ipak najviše od svega nude uživanje u književnosti i potiču polaznike na redovito pisanje. Jer u pisanju je najvažnije pisanje.

CeKaPe-ovim polaznicima sudjelovanje u radionicama donijelo je ne samo nova znanja i ideje već i prve susrete s javnim čitanjima svojih dijela, nagrade i prva izdanja i, što je najvažnije, bogatu mrežu komentara, potpore i ohrabrenja koja je za svakog pisca neprocjenjiva.

To, naravno, nije sve. Ostale radionice, raspored, termine, cijene, sve što vas zanima o radionicama i CeKaPe-u potražite na www.cekape.com.

Dođite, čitajte i pišite s CeKaPe-om i vodećim imenima hrvatske književnosti, uživajte u kreativnoj atmosferi, učenju i otkrivanju vlastitih mogućnosti.

Prvi upisni rok do 23.9.2013.

Zato, ne čekajte zadnji dan, krenite odmah!

Foto: PRESS