Početna Vijesti Kultura Ukoričene kolumne najpoznatijeg seksologa Aleksandra Štulhofera

Ukoričene kolumne najpoznatijeg seksologa Aleksandra Štulhofera

Autor:
Tihomir Mršić
[email protected]

Aleksandara ŠtulhoferIzdavačko poduzeće Profil donosi knjigu ukoričenih kolumni najpoznatijega hrvatskog seksologa Aleksandra Štulhofera. U knjizi „Što je za mene seks“ najpoznatiji hrvatski seksolog odgovara na pitanja što je dobar seks, ima li seksa i nakon ljubavi, jesmo li svi biseksualni i mnoga druga.

Štulhoferova knjiga donosi teme koje propituju naše stavove, običaje, navike i uvjerenja, ujedno odgovarajući na pitanja zašto treba rušiti društvene norme i predrasude. Sve one, naravno, govore o seksu. No iza naslova kao što su Seks, strast, grubost; Muškarci i seksualna zrelost; Tiranija orgazma; Veličina penisa – bura u čaši vode; Što emocije imaju s tim; Sva lica seksa; Seks s osobom koju najbolje poznajem, govori se i onome što nije isključivo seks – o odnosima između dvoje ljudi; o povjerenju, bliskosti, prepuštanju, užitku…

Aleksandar Štulhofer (1962.) rođen je i živi u Zagrebu. Redoviti je profesor sociologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, pročelnik Katedre za seksologiju, suradnik instituta Kinsey za istraživanja seksualnosti, spola i reprodukcije (SAD), savjetnik Svjetske zdravstvene organizacije na području praćenja HIV-a te član Međunarodne akademije za seksološka istraživanja.

Iz istraživanja koja je Štulhofer proveo iščitava se analiza stanja našeg društva te podatci o tome koliko se ono promijenilo krajem prošlog stoljeća. Aleksandar Štulhofer ne govori nam kako bismo se trebali ponašati i što je prihvatljivo a što ne, ali potiče nas da razmislimo o sebi, svojim postupcima, zadovoljstvima, užicima, o ljubavi.

Godine 2004. pokrenuo je prvi program profesionalne edukacije za seksualnu psihoterapiju u Hrvatskoj.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here