Autor:
VCZ /Online-Zagreb.hr

arhiva (foto:Saša Zinaja)Volonterski centar Zagreb i ove godine organizira kampanju “Što Ti možeš učiniti za mir?” povodom Međunarodnog dana mira koja će trajati od 11. do 22. rujna. U sklopu kampanje organizirat će međunarodni volonterski kamp na kojemu će sudjelovati 10 međunarodnih volontera. Građani su također pozvani u pomoć, volonteri ih žele uključiti u pronalaženje grafita čiji je sadržaj govor mržnje. Cilj je takve neprimjerene sadržaje izbrisati sa fasada zidova.

Dakle, ako na zidovima vaše ili susjednih zgrada postoje natpisi ili grafiti koji predstavljaju govor mržnje (uvredljive poruke protiv pojedinaca ili određene skupine, manjina i sl.) provjerite s vlasnikom zgrade, odnosno predstavnikom stanara ima li interesa za uklanjanjem tih natpisa ili za oslikavanjem poruka mira koje bi ih u tom slučaju prekrile. Ako postoji zanimanje Volonterski centar Zagreb poziva građane da jave lokaciju te pošalju sliku i kontakte vlasnika ili predstavnika stanara zgrade.

Oslikavanje pozitivnih poruka realizirat će se s uličnim umjetnicima – volonterima, a troškove boja i materijala osigurat će Volonterski centar Zagreb

Za dodatne informacije javite se čim prije na [email protected] ili na telefone 01/3013-058, 098/373-672.