lisice, ilustracijaPolicijski službenici Sektora kriminalističke policije PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo širenja lažnih i uznemirujućih glasina.

Osumnjičeni je od 14. travnja do 17. studenog prošle godine četiri puta mobitelom anonimno dojavljivao da su u prostorijama Kaznenog suda u Ilici postavljene eksplozivne naprave. Na Kaznenom sudu je sudjelovao kao stranka u sudskom postupku, a pozive je upućivao kako bi ometao redovan postupak i prekinuo rad sud. Naime, svaki puta nakon dojave evakuirano je osoblje i stranke suda te su obavljani protueksplozijski pregledi prostorija.

U vrijeme kada je dojavljivao o bombama sudilo mu se u tzv. maloj zločinačkoj za višemilijunske prijevare. Koristio je različite SIM kartice, ali broj nije uvijek bio sakriven. Osim na portu suda, dojave o bombi upućivao je i na telefone policijske postaje i 192.

Prijavljenog 39-godišnjaka policija je već upoznala. Ima preko 20 kaznenih prijava u krim-evidencijama, od imovinskih delikata do napada na službenu osobu. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu odveden je u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.