Pozivamo predstavnike medija da nam se pridruže na sedmom po redu susretu s građanima “Kretanje mojim kvartom” koji ODRAZ-Održivi razvoj zajednice, Grad Zagreb i Udruga “Sindikat biciklista” u suradnji s inicijativom Projekt Ilica / Readymade Ilica organiziraju u okviru projekta “Dijalog o mobilnosti u Zagrebu”. Projekt ima za cilj povećati sudjelovanje u savjetovanju o mobilnosti u gradu. Od građana očekujemo pitanja i prijedloge vezane uz poboljšanje prometa i kretanja na području jedne od najduljih i najstarijih zagrebačkih ulica te ukazivanje na smetnje i probleme.

Susret će se održati u utorak 9. svibnja 2017.
u dvorišnom prostoru Ilice 69 od 17:00 do 19:00 sati.

Želimo čuti i prenijeti nadležnima u Gradu Zagrebu koji su problemi stanovnika Ilice vezani za njihovo kretanje kvartom, parkiranje, vožnju bicikla i sl. Tijekom susreta građani će imati priliku predstavnike Grada Zagreba, mjesne samouprave, ZET-a, komunalnog i prometnog redarstva te Prometne policije pitati o mogućim načinima rješavanja njihovih problema.

Razgovor s građanima dio je programa festivala Projekt Ilica / Readymade Ilica, koji se održava od 5. do 12. svibnja 2017. na pet lokacija u Ilici. Cilj projekta je iznova osmisliti ulogu glavne gradske ulice, očuvati njezine proizvodne obrte te sačuvati, ali i otvoriti nove kulturne sadržaje, kao i obnoviti i urediti dvorišta, parkove i ostale zajedničke prostore.

Dosadašnji susreti pokazali su visoku razinu zanimanja građana za sva pitanja vezana uz kretanje njihovim susjedstvom. Pokazalo se, a dio građana je to i ustvrdio, kako nedostaju slični susreti te kako ima puno prostora za poboljšanje komunikacije s građanima i njihovo redovito obavještavanje o aktivnostima i koracima koje poduzimaju mjesni odbori, gradska četvrt i uprava Grada Zagreba.