Foto: PRESS - Pravi pas za pravog covjeka Akciju „Udomljavanje je fora“ s temom Pravi Pas za pravog Čovjeka, organiziraju Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba i Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, u suradnji s udrugom Prijatelji životinja te uz podršku tvrtke ROYAL CANIN.

„Udomljavanje je fora“ održat će se u subotu, 14. rujna 2013., od 9 do 15 sati na Trgu bana Josipa Jelačića. Ovom akcijom želimo naglasiti važnost izbora pravog psa za pravog udomitelja, jer i kućni ljubimci imaju svoj karakter, navike i suživot čovjeka i kućnog ljubimca mora biti skladan, pogotovo jer se radi o prijateljstvu koje će trajati više godina.

Odabir pravog psa ozbiljna je odluka, kako za vlasnika tako i za životinju. Prije nego konačno odluče postati vlasnicima kućnog ljubimca, udomitelji moraju imati odgovore na nekoliko važnih pitanja. Izbor psa odlučuju sljedeće stvari: životna okolina (stan u zgradi, neboder, kuća, centar grada, predgrađe, selo), želje budućeg vlasnika (veliki, malen, kratkodlaki, dugodlaki), tjelesne sposobnosti (duge šetnje, trčanje u prirodi, kratke šetnje), karakterne osobine (smirenost, usporenost, dinamičnost, razdražljivost). Svatko će se prema vlastitom sudu odlučiti za životinju koja će najbolje odgovarati mogućnostima i životnom stilu budućeg vlasnika.

Azil Dumovec zbrinjava brojne pse različite dobi, pasmina, karaktera. Prije udomljavanja razgovaramo s udomiteljima kako bismo im pomogli da pronađu idealnog psa za svoj dom. I taj izbor, svjestan i razborit na kraju uvijek preraste u prekrasno prijateljstvo.

Foto: PRESS - Pravi pas za pravog covjeka

S našim pokroviteljima ROYAL CANIN ponovno nagrađujemo udomitelje,a na Trg ćemo povesti štence kao i njihov vrtić, osigurali smo i balone za djecu, a lijepo vrijeme omogućit će nam druženje i veselu atmosferu.

I ovaj put će akciju podržati gradonačelnik Milan Bandić kojeg očekujemo oko 9h pa pozivamo građane i medije da nam se pridruže na Trgu u subotu i pomognu napuštenim životinjama u traženju novog doma!