Početna ZG vodič Događaji U subotu svi na Dolac – street food event “Klopa s klupa”...

U subotu svi na Dolac – street food event “Klopa s klupa” od 18 sati

Klopa

Klopa s klupa pokazat će građanima da hrana s nogu ili kupljena na ulici ne mora biti svedena na nezdrave zalogaje. Naprotiv, ona može biti pripremljena od zdravih, svježih i domaćih namirnica po sasvim pristupačnim cijenama!

 

Tržnica Dolac u subotu, 27. rujna, od 18 sati postaje centar brze i zdrave hrane zbog “finog” projekta Klopa s klupa i restorana koji će svoje zalogaje pripremati na klupama.

Zagrebačke tržnice sinonim su za zdravu hranu, a mi smo upravo na toj lokaciji htjeli građanima prikazati kako se povrće i voće koje se prodaje u jutarnjim satima, poslijepodne može pretvoriti u maštovita i fina jela, objasnila je organizatorica projekta Ivana Boras.

Druženje na otvorenom, popularizacija svježe domaće hrane s tržnica, trend street food događanja u svijetu te ljubav prema kuhanju neki su od razloga zašto su agencije Projektil i Senor pokrenule projekt kojemu budućnost dobro miriše.

Nakon pilota, 27. rujna, pripremamo novu sezonu Klope s klupa bar jednom mjesečno, iako ne vidimo zašto ne bi bila tjedno događanje kao u drugim metropolama. Potencijala ima da se uključi još ugostitelja, pa i amatera, još više kuhara i ljudi koji bi se družili i uživali u vikendu i ukusnoj, povoljnoj hrani oko ‘velikog stola’ na otvorenom.

klopa2“Trbuh grada”, tržnica Dolac, postat će kuhinja na otvorenom. Fini zalogaji, uz glazbu, vino i koktele, posjetiteljima će se nuditi od 18 sati pa sve do večernjih sati, a hranu će pripremati cijeli niz restorana: Lari&penati, Klopa Perica, Kulinarijat, La Štruk, Baranjska citadela, Saft, Ginger sushi, Klub književnika, Amélie, Papa’s, Cukeraj, Delicija Libanesi, Bruno’s vegan concept, Wok by Matija, Pani Zagreb

Nadamo se da će broj ugostitelja rasti sa svakim novim događanjem, a za buduća događanja mogu nam se javiti svi zainteresirani koji se mogu kvalitetno predstaviti u street food konceptu, istaknula je Ivana Boras.

Klopa s klupa nahranit će vaše tijelo i dušu, probudit će grad Zagreb i oživiti Dolac.

Nemojte ga propustiti!

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here