Autor:
Katarina Butković
[email protected]

Taekwondo klub Dubrava (foto:Saša Zinaja)Iza Taekwondo kluba Dubrava je 40 godina tradicije. Iznjedrio je olimpijku Martinu Zubčić, tu je trenirala i donedavna dogradonačelnica Ljiljana Kuhta Jeličić, nekad prvakinja Europe, Jugoslavije i Hrvatske, u njemu i sad rastu mlade nade koje su pokazale što znaju na juniorskom prvenstvu svijeta u Meksiku, a u svibnju će Martina Zubčić na prvenstvo Europe u Rusiju. Članovi kluba osvajači su medalja s kadetskih juniorskih i seniorskih natjecanja te olimpijade.

Odnedavno klub djeluje u novom prostoru, u Koledinečkoj ulici. Iza njega su godine podstanarstva po školskim dvoranama. Lidija Katalinić Špoljarić, glavna trenerica te višestruka prvakinja Hrvatske i Jugoslavije te peta do osma na svjetskom prvenstvu, o tome kaže:

Martina ZubčićMartina Zubčić: Sad je lakše trenirati
Martina Zubčić uzor je svima. Njenu olimpijsku i ostale medalje (zlato u Rigi, srebro u Rimu i bronca u Bonnu) svi žele dosegnuti, a Martinina upornost daje im poticaj i nadu da i oni mogu uspjeti. Pitamo Martinu što očekuje na europskom prvenstvu.
– Ne razmišljam o tome. Važno je trenirati, a trenirati je lakše u novom prostoru.

– Napokon imamo svojih 360 kvadrata, prostor koji smo uredili po svojim željama i koji nam je zasad dovoljan. U velikoj dvorani treniraju članovi kluba, a mala je predviđena za sve koji žele doći i rekreirati se. Želja nam je da ovaj klub postane obiteljski, da s djecom dođu i roditelji i izaberu jedan od naših programa.
U Hrvatskoj se rekreira malo ljudi, oko sedam posto, a u Švedskoj, recimo, deset puta više, iako svi znamo da je stalna tjelovježba prevencija mnogih bolesti.

Klupski programi za cijelu obitelj
Taekwondo klub Dubrava poziva sve građane Dubrave i Zagreba da dođu u moderno opremljenu dvoranu i izaberu program za sebe. Klub nudi malu školu taekwondoa (za djecu od četiri do sedam godina), rekreativni taekwondo (od sedam do 77 godina), sportsku školu (sedam do 12 godina), tae bo, pilates, kondicijske treninge i mogućnost treninga za roditelje i djecu istovremeno. Uz obiteljski klub idu i povoljne obiteljske cijene. Svi koji žele mogu se javiti na tel. 01 2988-941 ili na www.taekwondo-dubrava.hr.

Članovi Taekwondo kluba Dubrava treniraju svake večeri, a dogode se i dva treninga dnevno, ako je potrebno. Pričaju da ih najviše veseli novi pod od tatamija, mekana podloga na kojoj bez straha treniraju. Trenerica dodaje da su svi dobri đaci, jer to je jedan od preduvjeta članstva u klubu.