BIPA FASHION.HR započeo je u subotu ekskluzivnim revijama Marine Obradović i Ana Marie Ricov. Odvažnim, inovativnim i avangardnim dizajnericama pripala je čast otvoriti 23. sezonu najvažnije modnog događaja, u čijim su bojama oživjeli hodnici tajnovitog tunela Grič u samom srcu Zagreba. Večer je otvorila revija Marine Obradović koja se krije iza branda Marina Design, a nastavila se u slavljeničkom tonu desete obljetnice rada Ana Marie Ricov.

Bazirana na osobnosti žene i potrebi da bude svoja i drugačija, nova kolekcija s potpisom branda Marina Design izrazito je nosiva i savršena za hladne jesenske dane. Kolekcija  spaja elemente lijepog i inovativnog, formirajući karakter i individualnost žene koja je nosi. Materijali koje dizajnerica koristi su topli, zimski u akromatskim bojama, a kolekciju prate kožne torbe branda RUKE, dizajnerice Marije Ivanković. Njezine torbe su u prevladavajućim pastelnim bojama s crnom kao poveznicom, asimetričnih linija i čvrstih geometrijskih ručki i savršen dodatak Marininoj kolekciji.

Večer se nastavila slavljeničkom revijom Ana Marie Ricov, kojom je obilježila deset godina karijere i osvojila ovacije publike. Dizajnerica se pri izradi nove kolekcije inspirirala aktualnim globalnim trendovima u svijetu mode na koje želi upozoriti, a to je fast fashion proizvod. U želji da pruži otpor takvim trendovima, Ana Maria Ricov odlučila je usporiti svoj proizvodni proces. Kao osnovni motiv provlače se komadi nastali tehnikom izrade tapiserija, a zanimljivo je da ih je dizajnerica sama izrađivala. Kolekcija je u duhu suvremene žene, jake, odlučne, izrazito profinjenog stila. Glavnu priču nose jakne i kaputi, a kolekcijom se provlači tamniji kolorit, dubokih i teških boja.

Nakon početnog slavlja modni tjedan se nastavlja 11. listopada u paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here