U noći se petka na subotu (23./24.5.), Zagrebački velesajam doživio je pravu drum’n’bass eksploziju uz premijerno gostovanje legendarnog Goldiea, a Tuborg Open Fair je prema svemu viđenom itekako opravdao očekivanja te podigao ljestvicu svim budućim zagrebačkim, ali i regionalnim elektro programima.

Večer je otvorio Mmmeniga, hrvatski otac Outlook festivala, a večer je ujedno bila i službeno zagrijavanje za ovaj ljetni festival. Svojom tvrdom vinilskom dub / reggae / drum’n’bass selekcijom publiku je uveo u večer basseva i napravio odlično zagrijavanje za spektakularno rasplesanu večer.

Produkcija koja je donijela odličan zvuk i priredila izvanredan vizualni doživljaj, uz lineup koji kombinira najjača svjetska, regionalna, ali i jaka domaća elektro imena, pokazali su kako Zagreb zaista može stajati uz bok velikim svjetskim metropolama.

Nakon njega na pozornicu su stupili beogradski zločesti hip-hop dečki Bad Copy u sastavu: Sky Wikluh, Timbe i Ajs Nigrutin. Od uvodne “Esi mi dobar”, preko najpoznatijih stvari kao što su “Džastin Biberi”, “Idemo odma” – pa sve do “Ljubav ili pivo” i bisa kojeg su odradili bez da su napustili scenu, a na kojem su im se pridružili General Woo i Pro – zakucali su Mmmenigin tvrdi početak i proširili prostor sinergije publike i scene.

Ikona drum’n’bassa

Sve je nakon toga bilo spremno za najveće drum’n’bass gostovanje koje je Zagreb ikada doživio – ikona drum’n’bassa – Goldie – u svom premijernom zagrebačkom ukazanju, prisutne je provozao svojom probranom selekcijom koja je sačinjalava underground, jungle i drum’n’bass zvukove obojane onom pravom Goldie bojom uz dodatak od nemalih 20 godina karijere i s lakoćom opravdao svoj status legende. Uz razigranog i dobro raspoloženog MC LowQuia, najveća kulminacija večeri svakako je bila njegova stvar “Inner City Life”.

Nakon Goldiea pozornica je bila rezervirana za live drum’n’bass projekt bubnjara Janka Novoselića i Theron Touretta na synthevima. Drumroll je uz set bubnjeva i širok dijapazon synth zvukova pokazao kako zvuči drum’n’bass izveden uživo, te dokazao da je opaka live mašina koja izvodi čistokrvni drum’n’bass.

Kraj večeri bio je rezerviran za domaćine Chew The Fat!Croatia i residente Yesha i DMT-a koji su nas provozali bass selekcijom i pokazali zašto su jedan od najistaknutijih zagrebačkih klupskih programa.

“Posljednje Tuborg Open Fair izdanje sa sjajnim popisom gostiju ostavio je veliki pečat na klupskoj sceni, priredivši istinski klupski doživljaj nadklupskih razmjera, a uz tehničku produkciju koja je podignula ovakve događaje na višu razinu pokazao se kao predvodnik u trendovima zagrebačke glazbene scene. Imamo puno razloga s nestrpljenjem iščekivati jesenski Tuborg Open Fair. Ljestvica je podignuta, izazov je prihvaćen” – poručuju iz organizacije.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here