Početna Vijesti Business Tržište može progutati samo realne cijene

Tržište može progutati samo realne cijene

Najskuplji grad u unutrašnjosti, ali ujedno i najtraženiji po pitanju stanova za prodaju i dalje je Zagreb. Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako je prosječna oglašavana cijena tamošnjih stanova u lipnju bila 8,8 posto viša no u istom mjesecu lani, a za kvadratni se metar u prosjeku tražilo 2010 eura.

U Zagrebu se traže stanovi s cijenama do oko 250.000 eura

Zagreb, Osijek, Pula i Split gradovi su u kojima je tijekom lipnja na oglasniku Crozilla.com vladala najveća potražnja za stanovima.

Interes za kupnjom stanova na našim je područjima zabilježen i među potencijalnim kupcima iz inozemstva među kojima su najbrojniji bili oni iz BiH, Austrije, Njemačke, Slovenije i Švicarske, a najviše ih je zanimala ponuda u Zagrebu, Crikvenici, Puli, te Krku i Umagu.

Na najtraženijem području, onom zagrebačkom, potražnja je različita od kvarta do kvarta, a Sergio Serdarušić iz agencije za nekretnine Eurovilla d.o.o. za Crozilla.com kaže kako se najviše traže stanovi u centru grada i zoni tramvaja. „U centru se najviše traže mali stanovi koji bi se mogli koristiti u poslovne svrhe za dnevni najam. Zatim se traže i veći stanovi koji se mogu podijeliti na dva ili više apartmana.“ – rekao je  Sergio Serdarušić za Crozilla.com, te dodao kako se u drugim kvartovima najviše traže novije gradnje sa 3 spavaće sobe, površine do 90 kvadrata, s garažom, odnosno oni s cijenom do oko 250.000 eura.

Dodaje i kako, ovisno o mikrolokaciji, katu, rasporedu, orijentaciji te drugim parametrima renovirani stanovi u centru postižu cijene između 2200-3500 eura po kvadratu, dok se u tramvaj zoni prodaju između 1800-2500 eura po kvadratu.

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here