Početna Novosti Zagrebački stanovi najtraženiji

Zagrebački stanovi najtraženiji

Razgredavanje Zagreba
Foto: Saša Zinaja

Statistike oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazuju kako su tijekom srpnja prosječne tražene cijene stanova bile 2,5 posto niže no lani u istom mjesecu.

Većina gradova na godišnjoj razini bilježi niže cijena stanova, no u pojedini gradovi bilježe i nešto više cijene. Tijekom srpnja je godišnji porast oglašavanih cijena stanova zabilježen u Varaždinu, Senju i Šibeniku, dok je najveći godišnji pad zabilježen u Sisku i Dubrovniku.

Zagreb bez većih promjena cijena stanova

Na zagrebačkom tržištu nekretnina ljeti se osjeti lagano zatišje, pa prema podacima oglasnika Crozilla.com nema značajnih odstupanja od cijena. Centar je i tijekom srpnja ostao najskuplji dio grada u kojem se za jedan metar kvadratni u prosjeku tražilo 1882 eura, dok najniže oglašavane cijene bilježi Novi Zagreb gdje se za „kvadrat“ stana u prosjeku tražilo 1268 eura.

Zagrebački stanovi najtraženiji

Statistike oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazale su kako su i tijekom srpnja najtraženiji bili stanovi u Zagrebu, a zatim oni na području Splita, Zadra, Pule i Osijeka. Kada je riječ o potencijalnim stranim kupcima, oni su najčešće pretraživali ponudu stanova za prodaju u Zagrebu, Splitu, Makarskoj, Crikvenici te na otoku Krku.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here