Tjedan restorana započinje 24.veljače, a sutra u podne niz zagrebačkih restorana započinje primati rezervacije. Najukusniji tjedan u gradu već je poznata gastro akcija u kojoj se može za stotinu kuna uživati u delicijama uz čašu vina. Konkretno je riječ o tri slijeda, predjelu, glavnom jelu i desertu kojih većina restorana nudi u više varijanti.

Primjerice u Konobi Strogir na Gračanskoj cesti za Tjedan su pripremili četiri različita jelovnika. Da se nisu štedili potvrdit će i Bernarda Vicković iz tog restorana koja za akciju kaže kako diže cijelu gastronomiju grada na jedan viši nivo.

– Pristupili smo ozbiljno i veselimo se tome, akcija bi trebala biti i češće – dodaje Vicković.

Oni su jedan od gotovo 50 restorana koji sudjeluju, a na listi su doista gastro lokacije iz cijelog grada, raznih profila. Uz spomenuti primjer gdje se može, među ostalim, počastiti pašticadom, bijelom ribom, tu je i restoran Black Rock specifičan po ponudi mesnih odrezaka koje si gost sam peče na vulkanskom kamenju. Ukratko, ima opcija za svakoga, ribe, mesnih specijaliteta, vegetarijanskih menija…

Podsjetimo, Tjedan restorana inače se održava dva puta godišnje i koncept je prema uzoru na svjetske metropole.

S obzirom na znani interes rezervacije se brzo popune.

Izor: www.dalje.com

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here